fredag den 29. juli 2011

Bedstemors blomster swap

I denne måned lykkedes det at få syet sekskanter til 7 blomster, få dem pakket og sendt til Bedstemors Blomster Swap.
Det skyldtes især, at jeg egentlig havde planlagt at formindske ukrudtet, men i vejret ifm. nyhederne kl. 14 meddelte de, at der ville komme regn over Stevns i løbet af en time - og så kunne jeg næppe nå ud inden . . . Syv blomster er, hvad der passer i en kuvert inkl. returkuvert - til en porto på kr. 6 / 8.
Jeg kunne have sendt flere, for der er forberedt adskillige flere blomster - men så er jeg jo også på forkant med kommende måneder

torsdag den 28. juli 2011

45 år !!!

LinkUtroligt, men sandt - der er gået 45 år er det siden 28. juli 1966, hvor vi blev forlovet
utroligt, det er godt 70% af mit liv!!
DH kom hjem med denne skønne buket med roser, gladiolus, gerbera og frecia
der venter et besøg i
CaféAlgade med middag . . .

onsdag den 27. juli 2011

babystrik

Så lakker det mod enden med babytrøjen. Jeg har - naturligvis - ikke helt fulgt opskriften: jeg kunne ikke drømme om at strikke ryg og forstykker hver for sig - de er strikket sammen opad. Jeg overvejede, om jeg skulle strikke ærmerne rundt også, men valgte at strikke frem og tilbage - begge ærmer på een gang.
Foroven er der raglan, og jeg valgte at tage de første 5 indtagninger, før jeg samlede - jeg kunne have valgt færre - men dette fungerede komfortabelt.
Da jeg kom hjem fra StrikCafé i går ventede denne smukke buket på mig - stor overraskelse - og den var fra den farmor, jeg strikker til - og jeg havde pointeret, at jeg ikke skulle have noget for at strikke - men det varmer da alligevel.

genoptræning

En sølle time, det er hvad jeg får i genoptræning om ugen - her på det skønne Vallø Strand
Dvs. i tilbygningen her - DH må køre mig, og jeg vælger kørestolen - endnu den ståltrappe - skønt blot 2 trin - er jeg ikke helt tryg ved at forcere med krykkerne.
En time er også nok - ad gangen - for der er mange øvelser, der skal gøres på briksen - især venepumpeøvelser, da for mange hævelser gør det umuligt at træne anklen.
Mens jeg så er der, venter DH - og han har nu lært at tage billeder, så han kunne ikke dy sig for at gå om bag Vallø Strand og ned mod vandet. Her havde han stor fornøjelse af at fortælle mig, at denne forhindringsbane skal jeg forcere inden længe - og han vil så vente på pladsen med elefanterne med et glas vin, når jeg kommer dertil - altså balancebommene - der er ikke plads til krykkerne, som vil være mine følgesvende i lang, lang fremtid. Fyssen foreslog lange løbestrømper, han mente de ville være en god støtte. Nu er der ikke mange sportsforretninger i Store-Heddinge, så jeg søgte på nettet og fandt nogle her - jeg valgte hvide, da der højst sandsynligt er sort gummi i de sorte - og det kan jeg jo ikke ha' - spændende at se, hvordan de virker.

fredag den 22. juli 2011

Trekant af Karen Noe

Onsdag blev jeg færdig med den lilla trekant. Ligesom den røde sidste år er denne strikket i Allino fra garn.dk
Jeg havde 5 nøgler i en indfarvning og 3 i en anden. Jeg valgte at strikke for- og bagstykke samtidig på en rundpind - og skiftevis en omgang med den ene og anden indfarvning - hvis ikke lige man ved det, kan det ikke ses . . . Nu skal jeg bare have den vasket. Normalt lægger jeg mit strik til tørre på et håndklæde på 1. sal, men det er ikke en mulighed p.t., så jeg må finde en anden løsning
I foråret strikkede jeg for en farmor til en lille pige - nu skal hun minsandten være farmor igen i denne måned, men her ved de ikke, om det bliver pige eller dreng. Hendes Verden havde i denne uge opskrift på denne trøje med (falske) snoninger, strikket i Luxusgarn fra Rasmilla. Der skulle bruges 2 nøgler til str. 6 mdr, men jeg bestilte 3 nøgler, så der også kan blive til en djævelhue og klipfisk. Pakken ankom dagen efter bestilling, fint indpakket i æske med lilla silkepapir . . . .

onsdag den 20. juli 2011

græs, solstik og hasselnødder på matriklen

I dag havde gemalen planlagt at slå græs, da de lover regn de næste dage - sidste uge var der for vådt på græsset ved fårene og køkkenhaven - og det er noget af et læs hø, det blev til - så bliver fårene glade :O)
Han kom ind efter kameraet, så jeg også kan følge lidt med: i år er der masser af solstik på buskene, men det bliver ikke i dag, jeg stavrer ud og plukker dem . . . .
Der er også uendelige mængder af hasselnødder på nødebuskene - kan vi mon forvente endnu en barsk vinter med alt det frugt . . . . forhåbentlig ikke!

Skyggen - igen, igen

Een ting er sikker - jeg bliver aldrig god til det der med at tage piller på tidspunkter, og i dag gik det så ikke bedre, end jeg glemte dicillin pillerne og nærmest spiste dem samtidig med morgenmaden . . . . . Resultat: lidt løs mave. Det var så heldigt, at dette var dagen, hvor jeg skulle ligge med benet på en høj kasse og lave veneøvelser. "Nogle" er gode til at ligge ned og strikke - dem hører jeg ikke til - men indimellem sad jeg oppe . . . . Jeg har hele tiden været utilfreds med ærmegabene i Skyggen - de nåede nærmest ned til taljen . . .
Det er dejligt at kunne spørge om alt på webstrik-gruppen - og således også denne gang, hvor Pia lige kiggede i Strik a la Carte bogen og fandt, hvor mange masker der på ZigZag skulle tages op i ærmegabet. Det var faktisk 40 masker mindre end skyggen. Jeg fik med besvær strikket det ene ærmegab tilbage - og taget masker op igen - og her ses den store forskel - det andet ærmegab bød på større udfordringer, og jeg måtte nærmest klippe det op - men nu er det klaret - og jeg er helt sikker på, at jeg bliver mere end tilfreds med det.

tirsdag den 19. juli 2011

en slidsom dag

Tirsdagen var en aktiv dag: Formiddagen gik med piller, mad, bade og vaske hår - og højre ben blev skånet så meget som muligt, så der blev humpet på venstre ben, støttende mig på gangstativet.
Her skulle der have været et smukt billede af Vallø Strand Genoptræning - men vi kom for tæt på bygningen, så det må vente. Vi ankom lidt før 13, og der var 3 andre end mig. Det viste sig dog, at jeg var den eneste på ankelholdet, og det var dejligt, men hårdt. På grund af betændelsen blev der ikke gået meget, men derimod - da jeg klagede over de overvældende hævelser - koncentreret om liggende øvelser. Den "fysse", jeg skal have, er på ferie, så jeg fik vikaren, og ham er jeg meget tilfreds med. Jeg har ligget med benet højt, troede jeg, men en pude er ikke højt - det skal meget højere op, så hjemkommen blev gemalen sendt til fjernlageret efter en stor plastkasse af den slags, jeg opbevarer garn i.
Der blev øvet veneøvelser - og i den tid jeg var der, blev foden mindre hævet. En hel del af de øvelser, som jeg har efterspurgt nærmest fra dag 1, så nu er det bare med at pumpe dagen lang, så alt vandet kan forsvinde LOL
Vi var lige hjemme og vende - og så gik turen til "foddamen" - en time med underfodsbehandling - det var såååå dejligt - og nu er jeg helt befriet for løs hud på højre fod, så længe det varer - men hun foreslog at anvende en skuresvamp herhjemme. Hun mente forøvrigt, at betændelsen kunne skyldes, at støvlen har gnavet - og det er da helt rigtigt, det gjorde den da faktisk! Jeg skal ikke gå for meget rundt for at undgå støv og snavs i - men det har jeg da heller ikke tid til
Jeg skal jo pumpe vand ud

Sommerlejr på Stevns uge 29/2011

Mandag blev flaget hejst ved Skovvængehus, der ligger nær skov, strand og Bøgeskov havn, for mellem kl. 13 og 14 ankom 23 børn i alderen 7-11 år, ja der var en enkelt på 12 år, men han havde deltaget tidligere år og havde fået dispensation.
Indtil søndag er der sommerlejr med mange aktiviteter. Jeg kan jo ikke deltage som sådan i år, men har lavet alt det skriftlige, med lister på børnene, program og ikke mindst brev til alle børnene, dels om at de havde fået plads, dels praktiske oplysninger. De fik anvist en seng i sovesalen og så var der saft og kage. Nogle gik straks i gang med at spille fodbold, tennis - og klatretræet og gyngen blev afprøvet. Da alle var installeret, blev de delt op i 3 hold med hver 2 voksne - og de gik den første tur til vandet - det var populært!

Trekant af Karen Noe

Nu lakker det mod enden, sagde kællingen, da hun hældte fernis ned ad ryggen
og det samme kan siges om min Trekant, faktisk har jeg fået strikket halskanten - jeg tog lige en extra sidelæns pind, som jeg sidste år gjorde med min røde trekant.
Selvom jeg har strikket af samme garn, så virker den lidt større, men det ændrer sig måske i vask

Mandag måtte jeg til lægen, der VAR betændelse i såret på indersiden af anklen, så jeg fik Dicillin (hvilket kan give løs mave), og Kirsten på Apoteket anbefalede Idoform (der stopper løs mave) - så mit liv er p.t. opdelt i piller og mad . . .

mandag den 18. juli 2011

lørdag

var der lovet godt vejr, så allerede fredag havde jeg planer om at få ordnet bedet ved morgenterrassen. Når jeg sidder ved computeren her i Biblioteket, kan jeg kigge ud på det - og skvadderkålen stod tæt op mod en halv meter højt over hele bedet.
Lørdag ved 10.30 tiden greb jeg krykkerne og stavrede ned ad trappen og over småstenene til bedets venstre side. Gemalen kørte kørestolen ud, så højre side var mod stenene - og en trillebør blev placeret foran - og så gik jeg i gang!!
Jeg burde have taget et "før"billede, men det var bare for meget . . .
Jeg fandt ud af, at hvis jeg stod på venstre ben, placerede højre knæ i kørestolen og venstre hånd i bedet, så kunne jeg nå ret langt ind - og efter et par timer havde jeg fået renset det meste af skvadderkålen
De blå svampe blev fundet i fjernlageret og placeret. Nepetaerne stod fint op, men har efterhånden lagt sig ned.
Den blå phlox blomstrede - og ikke mindst den blå geranium, jeg fik af foreningen NORDEN står fint.
Kun det inderste kunne jeg ikke nå, men gemalen gjorde en undtagelse og fjernede det - det blev til et overfyldt trillebør
- og jeg kan nyde det pæne bed ;o)

torsdag den 14. juli 2011

Overdrivelse fremmer forståelsen, og dog . . .

Tirsdag eftermiddag besluttede jeg at spare både mig - og især gemalen - for bøvlet med kørestolen, når jeg skulle i StrikCafé fra kl. 15-17 - og det var jo også gået så fint om formiddagen med at gå på trapper. Så jeg gik ned af hovedtrappen (med gemalen foran) og over småstenene til bilen. Vi kørte ind i gården bag caféen, og jeg fik forceret det ene trin til den udendørs terrasse og fik mig placeret.
Så langt så godt - og det var hyggeligt i de 2 timer, men jeg havde jo benene nede, så da jeg skulle hjem igen, var det slet ikke let - for at sige det mildt!!
Britt havde lovet at køre mig hjem og hentede bilen, men selv den korte afstand var næsten uovervindelig - men viljen kan gøre meget - og jeg kom ind i bilen. Britt holdt midt på gårdspladsen, og her skulle jeg have bedt om kørestolen, men det er jo let at være bagklog! så jeg gik med besvær og meget små trin hen til trappen, som nærmest var uoverstigelig. Med mine sidste kræfter fik jeg trukket mig op ad trappen og direkte i seng med frosne ærter - foden var uforsvarligt hævet og øm. Det har man så ud af sin viljestyrke . . . .
Onsdag fik vi besøg fra Møn - og Lillian havde - inspireret af mit billede fra Spisestedet Eleonora
medbragt en lækker frokostanretning og dertil hjemmebagt rugbrød og franskbrød - lækkert! Lillian hjalp også med diverse opgaver på matriklen - og gik endog på 1. sal og fandt minsandten den blå kattedåse, som jeg ikke selv kunne finde tirsdag.
Jeg for min part holdt mig mest muligt i ro efter tirsdagens overdrivelser.

tirsdag den 12. juli 2011

i syvende himmel ?

Mandag morgen blev jeg ringet op fra Vallø Strand genoptræning: de havde en tid kl. 13 - om jeg havde mulighed for at komme?? Det havde jeg da sandelig, selv om chaufføren brokkede sig over, at det var lige i hans morfar-tid! Stokkene havde været klar siden sidste uge, hvor DS var på 1. sal og finde pelsskind, hulletang og bånd (håndtaget er af sort gummi, som jeg og adskillige andre er allergiske overfor)
Vi ankom, jeg i kørestol, Fyssen spurgte til mit meget røde ar, om jeg var sikker på, at der ikke var betændelse indeni - tja, der er ikke noget at se. . .
og så gik vi til baren - nu skulle jeg gå helt anderledes- ikke dårligt ben frem og bedre ben trækkes til - nej, nu skal begge ben lige langt frem. Ja langt og langt! det går med meget små skridt!
jeg gik noget frem og tilbage med stokkene - og så skulle jeg op på en kasse og ned igen. Jeg havde medbragt billede af trapper på matriklen, så næste øvelse var at gå på trappe. Nu var det en trappe, meget ulig vores, lige op - og med gelænder - det gik udmærket - især ned.
raske ben skal i himlen, dvs. det raske ben skal først op - og
det dårlige ben i helvede - dvs. først nedad trappen.
Til sidst gennemgik vi forskellige øvelser, som jeg skal gøre hjemme. Hun præciserede, at jeg var nødt til at tage noget smertelindrende, får genoptræning gør ondt! Jeg sluttede med piller for et par uger siden, og der skal da absolut meget til, at jeg vil tage piller!!

Jeg havde frygtet, at jeg ville blive spist af med kun genoptræning 2 gange om ugen - det var værre - jeg skal kun komme eeeeeen gang om ugen - tirsdag kl. 13-14 - det er godt nok ikke meget! Da vi kom hjem fik jeg besøg af Lis, som ville betale sin gæld LOL - og af naboen, der kom med fuchsia og chokolade - og hun tog Dooley med hjem.
Resten af dagen opholdt jeg mig i sengen med benene opad . . .

I formiddag skulle gemalen slå græs, og når katten er ude . . . . kan jeg foretage mig ting uden at blive kommenteret. Jeg greb noget nervøst stokkene og gik noget frem og tilbage, tog en lille pause, hvor jeg støvsugede fra kørestolen - og besluttede mig så for at prøve trappen - ikke til syvende himmel - bare et enkelt trin eller to . . . . . . Sandelig om jeg ikke nåede alle 15 trin op - og kunne gå lidt rundt og se på kaosset deroppe
DH kom ind, jeg kaldt på ham for at han kunne tage et billede, men han kan være viljedøv - så jeg fortsatte med at flytte på plads - og endelig kom han - MED KOMMENTARER! så kunne han da lige så godt ringe 112, for jeg ville da aldrig komme levende ned. Nu vidste jeg jo, at det er lettere at gå ned end op - og med ham et par trin foran lykkedes det mig at komme hel ned.

mandag den 11. juli 2011

Hvor længe var Adam i Paris . . . .

kun på fransk visit ;o) - og lørdag var det tid for DS at rejse tilbage til Bangladesh. Det har været dejlige og travle (især for DS) dage - og det er så skønt, at der er kommet lidt bund i huset.
Fredag var han i byen og købte nyt toiletsæde - OG monterede det fast på gæstetoilettet. Det kostede kr. 499,95, så det var fint, at han købte det, for jeg havde nok været for nærig . . .
Flyet til Doha skulle lette kl. 12, så de kørte herfra kl. 8.30 - der var lige tid til endnu en kop kaffe og en cigaret, mens han læste i Kvinden i buret - bogen "lånt" af moderen uden at den bliver returneret, blot givet til biblioteket i Dhaka! Dooley har været på besøg i denne uge, mens hans mennesker er på ferie, og han er jo en del af familien.
DS kørte til Kastrup, så DH blot skulle køre den ene vej - og denne gang gik det efter planen med ca. 2 timer. Jeg benyttede tiden til at støvsuge, jeg er efterhånden blevet helt god til både at støvsuge ved gangstativ og kørestol.
Om eftermiddagen vovede jeg mig ned af min nyfundne sti - den er for smal til gangstativet, men så må man jo gå skråt. Jeg fik fanget lidt borrer på vejen, gik til køkkenterrassen - og var så kålhøgen, at jeg gik ned i haven, her blev også noget ukrudt fjernet - og jeg over til bedet ved vandgranen, og her blev hosta og hasselurt befriet for noget ukrudt.
OG SÅ HAVDE VI BALLADEN!!
Jeg havde ikke lige tænkt på, at det så var op ad bakke, så jeg havde lige lidt problemer . . . . Højre ben skaller helt vildt - og det hævede til bristepunktet i sømmene - så jeg måtte ligge med frosne ærter LOL

fredag den 8. juli 2011

En uventet god oplevelse

Torsdag kom så den længe ventede - og frygtede - dag!
Jeg skulle være til kontrol klokken 09.50, flextrafik blev bestilt med lift, de ville komme mellem 07.55 og 0815 - og DH havde lovet at tage med mig. Bilen kom klokken 8 og vi kørte først til Gevnø/Lyderslev - hvor vi ventede, og chaufføren gik rundt om huset og kom tilbage, brokkende sig over, at hospitalet ikke havde givet besked - så videre til Karise, hvor vi kom før ventet, men han var da parat - og endelig til Køge Sygehus, hvor vi ankom lidt efter klokken 9.
Vi henvendte os i lugen, og med lidt besvær blev jeg fundet - hvor svært er det så, når de får mit CPR nummer. Jeg spurgte, om jeg skulle ind til ham den læge igen - det mente hun, hvortil jeg kom til at sige, at så kunne jeg jo forberede mig.
Vi kom ind til tiden - og blev modtaget af en meget venlig sygeplejerske i den fornuftige alder!!!
Det første hun sagde, var, at jeg jo nu skulle have støvlen af!! Det var jeg ikke forberedt på - så det var virkelig noget af en chok, men jeg kom mig - og jeg spurgte og spurgte, jeg skulle jo nå meget, før den læge kom! Hun spurgte, om jeg da ikke havde fået en skriftlig beskrivelse af forløbet? Om jeg ikke var kontaktet af en fysioterapeut - jo, kort - jeg gik max. 10 skridt med krykkerne og fik udleveret et billede af, hvordan man går på trapper - jeg havde spurgt, om ikke jeg kunne gøre nogle øvelser, hvortil hun svarede, at jeg skulle sørge for at bøje knæet, ellers ville det blive stift!
Jeg spurgte til genoptræning, planen ville blive sendt torsdag eller fredag MED SNAILMAIL (helt ærligt vi skriver 2011) - og jeg ville nok blive indkaldt til Stevns Kommune i løbet af 14 dage - 14 dage!!! Jeg beklagede mig meget over ikke at kunne komme i gang med mit liv igen - og hvordan så med Birmingham - vi skulle jo rejse den 10. august!!
Så kom den næste overraskelse - det var ikke ham den der læge, der kom ind, men en meget ung, kvindelige reservelæge - meget venlig, og det lykkedes hende også at få fjernet det sidste sår. Men, men, men - det var sygeplejersken, der var mit store held! Hun havde ringet ned til fysioterapeuterne - og der var en, der gerne ville tage mig klokken 11 og sætte mig lidt i gang!!
Fysioterapeuten gav sig meget god tid - faktisk en hel time.
Hun gav mig en skema med billeder og forklaring på forskellige øvelser - og hun gennemgik dem med mig!! Vip i fodledet, cirkelbevægelser (en læge anbefalede en gang alfabetet, dvs. tegne bogstaverne med foden), bevægelsestræning (før foden frem og tilbage til yderstilling, fodsålen skal hele tiden være i kontakt med gulvet) og endelig udspænding af lægmuskel (min læg har en underlig geleagtig facon ;o) ). Hun beroligede mig endog med, at benet ikke ville brække under mig!
Hun anbefalede mig at fortsætte med gangstativet - men gav mig samtidig skema for gang med stokke - og gav sig tid til at forklare. Hun mente, at i løbet af 2-3 måneder ville jeg være OK - det er jo lidt mere end de 6 ugers genoptræning på min journal!! også hun mente Stevns Kommune ville kontakte mig i løbet af 14 dage . . . og det var ikke sikkert, det blev 6 uger, det vurderer de!
Men totalt set var det en utrolig, og uventet god behandling og hjælp, jeg fik
Derefter måtte vi vente til klokken 13.50, vi udnyttede tiden med franskbrød med laks, så det var ikke så ringe
Vi var hjemme ved 15 tiden - og min fod var hævet til bristepunktet! Jeg har de seneste 2 uger skyggestøttet med støvlen, så nu føles det, som jeg er sat tilbage og igen skal forsøge at støtte - nu på den bare fod!!
Aftensmaden var hakkebøf med nye kartofler, blomkål og salat

onsdag den 6. juli 2011

haven set fra en kørestol . . .

tirsdag eftermiddag blev jeg kørt til køkkenterrassen, og jeg fik luget og bortklippet uønskede træskud i lavendelhækken, som forhåbentlig bliver fin at se på næste år
jeg fortsatte mellem fliser - og ved fælles hjælp fandt DS og jeg den lille smutsti, som jeg skal forsøge at komme gennem med gangstativet. De fleste af valmuesøstrene er efterhånden afblomstrede og kunne fjernes.
DS klippede den oprindelige støttegren - DH valgte pil - og den slog rod og er nu et lille opstammet træ - som jeg plejer at klippe voldsomt tilbage flere gange hver sommer
Ved 17 tiden ankom vores første cykel camperende gæst, og hun slog teltet op under Filippa. Også Cornus Mas ved hortensiaerne fik DS klippet noget ned - og jeg fik den lidt opstammet. Pludselig var klokken 18 og spisetid: Dagens menu var gammeldags kylling med persille, nyopgravede kartofler, brun sovs - og salat.

opgaveløsning

Mandag aften havde jeg nævnt nogle af ønskerne på min to-do-liste, og overrasket blev jeg, da jeg stod op ved 8 tiden. På grund af tidsforskellen (4 timer) havde DS været tidligt oppe og i gang:

Han havde klippet syrener m.m. i indkørslen, så også en højere bil uden vanskeligheder kan køre fint igennem.
For at jeg lettere kan blive kørt ud til gårdspladsen, var
Passagen til køkkenterrassen var klippet tilbage - troldhaslen og grantræet ligeså.
Der var renset godt mellem fliserne på trappen op til den overdækkede terrasse
- og her var også kaprifolium og kvæde blevet klippet godt tilbage på indersiden.

Køkkenbordet var ryddet op og rengjort - og han var godt i gang med badeværelset.
Og minsandten om ikke såvel skærm og tastatur som telefon blev grundigt sprittet af ;o)

DS havde gaver med, men det er jo en endnu større gave, at han kommer.

min verden har nu lilla himmel - og er fri for fluer og myg

vandmasserne i København mandag

Weekendens vandmasser over København bevirkede, at mange veje - og endog motorveje var lukkede mandag, hvilket betød, at hvis man skulle til lufthavnen, så måtte man køre via Folehaven.
Normalt er det konen i huset, der kører, men det er jo ikke en mulighed i øjeblikket, så jobbet var gemalens. Jeg forklarede igen og igen, hvilken vej, han skulle køre, men han stressede helt op, så enden på det hele var, at jeg kørte med - på tværs af bagsædet.
ETA var 14.25, men allerede først på dagen annonceredes kl. 14.17 - og på vejen derind modtog jeg en SMS om, at flyet var landet kl. 14.09. Vi var kørte vi hjemmefra i - mente vi - god tid, dvs. kl. 13.45 - og da vi nåede til Hundige, havde politiet lavet afspærring, så vi blev ledt i rigtig retning. Trafikken var rimelig - ja, lige til vi nåede til et stykke før motorvejens ende - og så holdt vi så der!! Det var jo ok for mig, som havde medbragt Afrodite - men DH blev ikke mindre stresset, og vi nåede først frem til Lufthavnen lidt før kl. 15. DS stod parat fik læsset kufferter ind - og så gik det så tilbage mod hjemmet igen. Jeg valgte, at vi kørte samme vej hjem igen, og i radioen fortalte de da også, at trafikken over Amager stod stille, mens vejen over Folehaven da trods alt bevægede sig.
Vi holdt i kø til motorvejen, så hvorfor tage til Dhaka, når vandmasser og trafikkaos kan opleves i København. Den eneste forskel er lyden (eller mangel på samme) i København, for, som DS konstaterede, Ali (hans chauffør) ville forlængst have trykket hornet i bund for at gøre opmærksom på, at nu måtte dem foran lige tage sig sammen!!
Vi ankom til matriklen lidt før kl. 19 - 5 timer!!! tog det os at køre til Kastrup og retur, så alle var godt trætte - men det er dejligt at få et lille besøg af sønnen.

søndag den 3. juli 2011

en travl dag

uha! det har været en travl dag i dag - ikke i forhold til mit tidligere liv - men i forhold til de seneste 6 uger
Formiddagen gik med at samle vasketøj, starte vaskemaskinen - og efterfølgende hænge det op, der kunne hænge inden døre - medens DH måtte i haven med resten. Selv om jeg nu skyggestøtter med højre fod, så er turen frem og tilbage med gangstativet til grovkøkkenet nok til, at venstre forstuvede ankel værker.
Mens der blev taget en morfar på 1. sal trak jeg atter støvsugeren ved hjælp af gangstativet - først til køkkenet - og derefter til stuen:
DER ER MYRER både i køkkenet og under en fodliste i stuen!!
Jeg kan bare ikke have det . . .
Efter middagsluren var der en større logistik opgave for DH
Løvefødder og maguritter var visne og skulle smides ud, vasen vaskes, studenternellikerne flyttes til den vase - og placeres i vinduet . . .
Jeg humpede ud i køkkengangen og fandt mælkebøttejern, fliserenser og handsker - og blev kørt ud på terrassen
Det er noget af en opgave at luge, siddende i en kørestol, skulle jeg lige hilse og sige, men
HVOR DER ER EN VILJE, ER DER EN VEJ
og efter et par timer, så det i det mindste bedre ud . . .
- jeg kiggede lidt på de krykker, jeg har fået med hjem: håndtagene er af sort gummi (som jeg er allergisk overfor), så jeg skal have fat i et par rester af lammeskind, en hultang - og noget snøre - men det kan udmærket vente til i morgen, hvor DS lander kl. 14 - det bliver dejligt med extra hænder en lille uge - i mit hoved er der en to-do liste . . . . Nu skal der vist bare strikkes resten af dagen

Kreativsidens 2011 årstørklæde

På kreativsiden startede i januar et årstørklæde, hvor vi hver måned ville modtage et mønster. Det gik fint de første 3 måneder - så var der andre strikketøjer, der var mere interessante, og det lå stille lige til forleden dag. Garnet er Fortissima Socks, Mexico color - fra Factory Outlet i Langeskov til en formidabel pris af kr. 20 for 100 gram!!
Det er ikke let at se mønstrene, men har er der strikket
fra venstre januar, februar og martsjanuar
februar
marts
fredag fik jeg strikket april måned
- kun for at opdage, at det var et uautoriseret mønster
- jeg strikkede noget tilbage og fik så kun lidt bredere mønster
- der er 4-6 pinde ret mellem hvert mønster
Lørdag fik jeg strikket maj måneds mønster
og her til morgen startede jeg juni - så nu er jeg snart up to date LOL

lørdag den 2. juli 2011

6 uger i ro - og 6 uger genoptræning

I dag er det så 6 uger, siden jeg blev en falden kvinde - og ja, der er ikke så mange smerter mere - det kniber naturligvis med at sove i biblioteket, hvor der er "en million" fluer - men jeg forsøger med at ligge lidt på den ene side - og lidt på den anden - jeg kan ikke komme helt om på siden, men det er jo bedre end at ligge på ryggen.
I går kom venner på besøg med dejlige studenternelliker og morgenfruer
- og jeg fik det råd at kontakte kommunens visitationsenhed og lige forberede dem på
AT NU ER JEG PARAT TIL 6 UGERS GENOPTRÆNING!!!
Det er på torsdag, at jeg skal til kontrol igen - og jeg kan ikke vente længere på at få et liv - og jeg har ikke megen tillid til den ældrekvindeforagtende læge . . . . hvis ikke det er meningen, at jeg skal have et liv igen, så kunne de jo bare have givet mig den grønne pille, der letter ældrebyrden!!

Længst muligt i eget hjem - jo tak - nu har jeg været muret inde her i 6 uger - og det er nok!

Dog har det dog lyspunkter - for anden gang i de 6 uger støvsugede DH køkken, stue - og mindsanten også bibliotek, hovedgang og gæstetoilet!! - OG køkkengulvet blev vasket
Alt imens lå jeg med frosne ærter på foden - der er ikke meget gang i den fod, så længe den er så hævet.
Kreativsiden startede i januar med et 2011 månedstørklæde - jeg havde stikket januar, februar og marts - og i aftes klarede jeg så april - og i dag maj - så hurtigt kan man også komme gennem månederne LOL