tirsdag den 14. december 2010

Julestue på Kulturloftet

Da jeg kom til børnehaven i dag - jeg er jo Vestens Bedste hver tirsdag fra 9-11 - var planen, at de fleste børn fra Vest skulle til Biblioteket og høre historie.
Efter samling - og efter Ulla havde læst op fra Pyrusbogen for alle børnene både fra øst og vest - var det tid for at få overtøj, støvler, huer, vanter m.m. på. Madpakkerne blev pakket i pensionistvognen, og afsted gik vi. Luften har jo godt af, at vi er ude i den, og vi gik derfor via Nytorv og Algade til Biblioteket, hvor vi lagde overtøjet i en bunke indenfor i børnebiblioteks afdelingen.

Flaget var hejst ved Store-Heddinge Kirke - fordi alle dagplejebørnene havde været til gudstjeneste . . . .
Vi blev ført til kulturloftet, hvor der var pyntet fint op med tæpper og puder på hele gulvet - og hele 2 pyntede juletræer. Over det mindste juletræ, der stod på et bord, var hængt en mørkeblå "himmel" med stjerner i forskellige størrelser. Alle satte sig på gulvet, og der blev delt madkasser ud - og en juicebrik til hver.
Efter spisningen kunne vi så se på det elektriske tog
- det er altså ikke let at se på det uden at røre . . . . .
Jeg læste op fra et par bøger - og andre kiggede selv i andre bøger.

Klokken 11.30 kom Per Vibskov, præst i Store-Heddinge kirke, og efter lidt snak frem og tilbage - og om hvilken dato vi havde i dag, fandt vi i julekalenderen på væggen frem til de 2 historier, som han skulle læse: Det lille, bitte julelys - og historien om da Jesus forsvandt.
Vores nye præst er ikke så ringe endda til oplæsning og fortælling for børn . .
som vi også oplevede ved Foreningen NORDENs Morgengry.

Ingen kommentarer: