mandag den 27. december 2010

2. juledag - søndag med bryllup

Søndag var vi inviteret til bryllup i selskabslokaler i Valby. DSs ven fra Skjoldhøjkollegiet i Aarhus skulle giftes, og da Ali i sin tid (080808) deltog i DS og DDILs bryllup i Sri Lanka, så var vi nu inviteret til hans. Ali havde været så venlig at sende DS en "køreplan" for dagen: Vi var inviteret til kl. 15, men de fleste ville komme ½-1 time senere, brudeparret ville komme ca. kl. 17, middag kl. 19 osv.
DDIL havde googlet muslimsk bryllup og fundet ud af, at det ikke ville være passende at være iklædt sort, hvidt og/eller rødt. Mit klædeskab i selskabssektionen er sort, sort og atter sort - men jeg fik fundet en dragt frem, som jeg for en del år siden fik syet af en Thailandsk skrædder, der var i Danmark - og miraklet skete: Jeg kunne skrue mig i nederdelen.
DDIL var naturligvis yndig i silke og håndbroderet organza fra Dhaka.
Renge Taxa med fruen ved rattet kørte ud ad de snefyldte og glatte veje, og hun kunne atter undre sig over kommunens prioritering (denne gang mht. snerydning) En traktor var ved at forsøge at rydde den unødvendige cykelsti mellem Klippinge og Store-Heddinge - i forvejen kører meget få på den, og i disse dage - tjaaaaa . . . . . . udgiften nærmer sig vel en pædagogs løn i 2 måneder - ??
Med forsigtig kørsel nåede vi frem. Man forventer jo, at når man kommer til et selskab, så er der en garderobe, hvor man kan hænge overtøj og skifte støvlerne med lette sko . . . . . Det var der ikke, og da vi kom ind i lokalet, hvor vi løseligt kunne tælle til 3-400 gæster, var det jo egentlig også logisk. Alis søster viste os til de borde, der var reserveret til brudeparrets venner. Stolene var fine med betræk og sløjfe bag på, det kunne jo desværre ikke ses, når man havde hængt overtøjet over.
Mens vi ventede, var der kaffe, diverse sodavand, frugt og nødder på bordene. Lidt før klokken 17 kunne vi se, at der var ved at ske "noget"
mange gik i rækker mod udgangen, hvor med en langstilket rose - flest hvide, men også få røde
Der blev fotograferet og filmet uafbrudt under hele festen, og da brudeparret og familien ankom i en hvid limosine, kunne vi følge med på væggen over orkestret. De gik gennem lokalet, og der blev klappet! så satte de sig på 2 stole på et podie, så alle kunne se dem. Bruden var yndig i hvid blonde brudekjole og langt slår. En del gæster gik med gaver op og lykønskede. Efter en tid gik vi også op - DH og jeg havde - som vi plejer - produkter fra matriklen: 2 lammeskind fra vore Gotlandske Pelsfår - forhåbentlig får de glæde af dem . . . . Vi havde "hørt", at man giver penge, men de fik en hel del indpakkede gaver. Efter køreplanen var der middag kl. 19, men allerede 18.30 blev tallerkner kørt ind i store stativer - jeg vil tro, der var 80 på hvert stativ . . .
Maden bestod af ris og en velsmagende ret af oksekød i sovs, hertil blandet salat og tzaziki. Inden klokken var 19, begyndte de at indsamle tallerkner - og så var det bal forbi. Der var så atter kaffe og en meget sød, tyrkisk kage. Brudeparret dansede en slags bryllupsdans, men snart dansede atter mændene for sig og kvinderne for sig.
Med hensyn til påklædningen, så spurgte jeg DDIL, om hun måske havde læst forkert, da hun googlede påklædningen - at man SKULLE være iklædt sort, hvidt eller rødt? det var under alle omstændigheder de mest anvendte farver, og forøvrigt var gæsterne iklædt alle niveauer af påklædning fra cowboybukser til selskabstøj . . . .

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Great article.

Take a look at my weblog - swiftcashforgold.com

Anonym sagde ...

Right on. Anytime I go on %source_url&%, I happen upon
a website that is insightful and thought-provoking.
. It's never a bad idea to connect with the ideas and material of other writers and link to other sites.

Also visit my blog post: 10 year fixed rate mortgages

Anonym sagde ...

I think the admin of this site is actually working hard in favor of his website,
because here every information is quality based information.my website - colegio

Anonym sagde ...

I'm a writer from Panama City, United States just submitted this to a colleague who was conducting a little research on this. And she in fact bought me lunch simply because I discovered it for her... lol. So allow me to paraphrase this.... Thanks for the food... But yeah, thanks for investing all that time to write about this matter here on your blog.

Also visit my website ... 67264