torsdag den 24. juni 2010

Sankte Hans

Atter i år havde "vi" inviteret til åbent hus Sankt Hans aften. Jeg startede tidligt med at lave tzaziki, sidste år var der hurtigt udsolgt, så jeg lavede dobbelt portion, dvs. af 2 liter, og stillede i spisekammeret.
Derefter gik jeg i gang med flûtes - jeg brugte min modererede opskrift til 2 nemme franskbrød:
1 pakke gær udrøres i 3 tsk salt,
derefter tilsættes 6 dl vand (jeg brugte det fra yougurt), 1 dl olie og 1 kg mel, hvor jeg erstatter ca. 200 g med havregryn - hæver ca. 30 min - delte i 4 dele, som blev rullet til længden på pladen - hævede ca. 30 min og bagte ved 200 gr ca. 30 min - lettere kan det da ikke blive.
Derefter fordrev jeg tiden med let rengøring indendørs, og samling af 2 læs brændenælder og skadderkål i området omkring bålpladsen. Der er plads til 3 borde på den overdækkede - og de jyske møbler fra morgenterrassen kunne være på den åbne. Der var inviteret således, at gæsterne skulle medbringe eget kød, egne drikkevarer og tallerkner, bestik m.m. Vi sørgede så for salat, kartoffelsalat (doneret) og kaffe.
Marianne medbragte roulade og Lillian jordbærtærte - og det skal de ikke høre for.
Lidt i 10 blev bålet tændt (det bestod mestendels af de elendige havemøbler, vi købte i Brugsen, og som holdt 2 sæsoner)og vi sang de 3 sange fra mit sangblad - Midsommervisen, Der er et yndigt land og Du danske sommer
Vejret var i den grad med os - og det har vi fortjent!!! - og ingen havde mulighed for at fryse - skønt!!!

1 kommentar:

Sand sagde ...

Kære Liselotte og Gert
Tak for en dejlig Sct.Hans aften igen i år
Kærlig hilsen
Henning og Lillian