onsdag den 12. oktober 2011

På pinde og med garn på biblioteket

Der er efterårshygge på Stevns Bibliotekerne og et af temaerne er strik. "Kender du forskel på glatstrik, retstrik, rundstrik og rib? Og hvad er patentstrik?
Sådan kunne man i forgangne uge læse i hhv. Stevnsbladet og Dagbladet - og sådan en chance skal man jo ikke lade gå fra sig . . . .
Vibeke Warthoe, uddannet på Danmarks Designskole ville komme med svaret . . .
VW har i over 25 år arbejdet med garn og strik - både som designer, underviser, oversætter og håndarbejdsredaktør.
Strikkearrangementet var et tilbud til både nysgerrige og nybegyndere, men der ville muligvis også falde et par tricks til de trænede.
En 10-12 stykker havde vovet sig på biblioteket - heraf var godt halvdelen fra tirsdags StrikCaféen
VW fortalte om strikning generelt, illustreret med bøger både egne og andre til lån på biblioteket - og gennemgik på lærred en række gode sider, hvor man dels kan finde opskrifter dels teknikker. På pinden, Familie Journalen, Hendes Verden, Garnstudio
og et par morsomme film og denne på YouTube - og det hele blev foreviget - Denne viste hun dog ikke -
Til sidst fik vi demonstreret, hvordan man kan sy sammen med madrassting - og en enkelt prøvede selv.
StrikCaféen er jo hver tirsdag eftermiddag fra 15-17 - men der mangler også noget om aftenen for det arbejdende folk ;o) Desværre kan Store-Heddinge Bibliotek ikke lægge lokaler til - ærgerligt - for der er ikke andre muligheder på Stevns. Andre steder lægger garnbutikker hus til strikCafe (og får dermed også noget mer-salg), men desværre er det åbenbart ikke muligt hos vores lokale garn-pusher ;o( så er det godt at have noget at trøste sig med

Ingen kommentarer: