søndag den 11. juli 2010

Det glemte Polen - en uforglemmelig oplevelse

Søndag den 3. juli 2010
Så var tiden atter kommet, hvor vi skulle på bustur med Stoffer - denne gang til det sydvestlige Polen, hvor Hotel Europa i Jelenia Gora skulle være vores base (og eneste hotel denne gang).
Vores bus denne gang var polsk ligesom chaufføren Richard - også kaldet Sten . . . .
Vejret var varmt og solrigt, men bussen var 5-stjerne og kølig - og med et teststrikketøj bliver tiden jo aldrig lang - og Stoffer bidrog også til underholdningen . . .
Der var opsamling i Lellinge, Rønnede og afkørsel 41/Vordingborg - og så gik det ellers i fuld fart - med færgen kl. 11, i Rostock kl. 13 og første stop kl. 15.30. Der var lidt vejarbejde på vejen. Næste stop var først i Polen (DH klagede over for få rygepauser).
Vi nåede hotellet kl. 21, og før vi kom ud af bussen, var vore kufferter kørt ind på hotellet. Her havde elevatoren dog fået hedeslag og nægtede at fungere, men kufferterne blev båret til vore værelser, og vi andre gik op (det havde vi da kun godt af efter den lange bustur.
Morgen- og aftensmad var inkl. hver dag på hotellet. Aftensmaden bestod af 3 retter, startende med en suppe uden smag - og slut mestendels is og/eller jordbær - og der var kaffe med høflig selvbetjening.
På vejen kom Stoffer med diverse informationer, uddelte en liste med polske ord - og der var 13 spørgsmål om Polen. Vi svarede rigtigt på de 11 - kunne ikke landetelefonkode og hvor mange børn kvinder i gennemsnit får - men vi vandt hver en spændende T-shirt hver med storke på (Polens nationalfugl er storken).

Jelenia Gora ligger i Sudeter bjergene, tæt ved den tjekiske grænse og nær den tyske. Byen har ca. 98.000 indbyggere, og betegnes ofte som Sudeternes Perle. De første optegnelser stammer fra 1108, og fik før 1288 tildelt købstadsrettigheder. I 1392 kom byen under tjekkisk styre, i 1527 under østrigsk styre og efter den blodige 30-års krig under tysk styre.

Ingen kommentarer: