søndag den 11. juli 2010

Det glemte Polen - en uforglemmelig oplevelse

Onsdag den 7. juli
Vi tog en rundtur i området og så den smukke bjergnatur, hørte områdets historie. Vi kom forbi en mængde tyrolerhuset, bygget i 1837, hvor 416 protestanter var fordrevet fra det katolske Østrig.
Første stop var i byen Myslakowice ved en stor hørfabrik, hvor vi skulle kigge og shoppe i fabriksudsalget. Det var imidlertid lukket - men på den anden side af vejen var en butik med designtøj af hør, duge og servietter, og lidt metervarer.

Der blev købt forskelligt ind
Herefter kørte vi til byen Kowary, hvor vi parken med miniaturer f kendte bygninger fra hele Nedre Slessien. Der var oprindelig 2335 slotte o.lign. i regionen, men efter krigen skulle hele Polen hjælpe til med at genopbygge Warszawa, derfor blev en del slotte revet ned og brugt som byggemateriale - en del af disse findes nu kun som miniaturer.

Frokosten fik vi i denne charmerende restaurant, med bjergånden udenfor sammen med mængder af frodige blomster. Vi fik Gullaschsuppe og denne dessertkage
Efter frokosten kørte vi til Vang kirken, den norske stavkirke, som er flyttet rundt fra Norge til forskellige steder, før den nu ligger her - billedet viser kirken i miniature

Medens nogle tog den stejle gåtur til kirken gik andre i butikker og på sightseeing

Dette er et næsten færdigbygget hotel til 1600 personer - de søgte EU om midler til at etablere en skibane, men det blev afslået!!
også husene her råber GORI
- og atter andre fik en morfar på bussens bagsæder . . . .

Næste stop var en anden bjergby - Szlarska Poreba, hvor en del tog stoleliften op til udsigtsstedet oppe i 1300 m. Der var 14 grader, så varm påklædning var et must.

Dagens sidste stop var Mineralmuseet, hvor der kunne købes krystalglas, smykker, sølv og rav - de havde desværre lukket allerede kl. 16, så det blev udsat til torsdag mor
gen

Ingen kommentarer: