søndag den 10. januar 2010

Nytårsparade i Faxe

I dag var det tid for den årlige nytårsparade i Fakse. Det stormer en pelikan, hvilket ikke just forhøjer temperaturen - og der var da heller ingen spejdere med blå knæ at skue blandt de ca. 80 tilmeldte. Programmet begyndte i Kirken kl. 10.30, kl. 11.30 gik så alle med musikken og fanerne i spidsen mod "de Grønnes" spejderhytte.
Faxes nye borgmester stod for Nytårsparolen

Traditionen tro står Sct. Georgs Gildet i Faxe for forplejningen, som hvert år er Svensk Pølseret
- opskriften kommer her (20 personer):
godt 4 kg kartofler, 20 røde pølser, 4 store løg, 8 dl piskefløde, 4 dl. Heinz ketchup, 80 g margarine, ca. 4 tsk salt, tsk sukker, 4 tsk peber
Skræld kartoflerne og skær dem i stykker som til biksemad og kog dem i ca. 15 min. Imens smeltes margarinen i en gryde ved svag varme, så den ikke bliver brun. Løgene skæres i halve ringe og puttes i gryden. Når de er bløde, tilsættes sukker, salt og peber. Derefter tilsættes fløde og ketchup, indtil det er flot lyserødt. Så skal det smages til!!
Vandet hældes fra kartoflerne. Pølserne er naturligvis skåret i stykker på dette tidspunkt, så de smides i gryden sammen med kartoflerne. Retten skal være ret "smattet". Er den for tør, tilsættes yderligere fløde og ketchup.
Spises KUN med gaffel. Skovles ind uden tanke for kalorieindhold! Er forrygende med et glas mælk. Er du til salat og groft brød - ja så er dette den forkerte opskrift!!!

Ingen kommentarer: