lørdag den 23. maj 2009

Køkkenhave og Gotlandske Pelsfår

Torsdag 21. maj blev de 5 moderfår klippet og som altid var der efterfølgende en frygtelig larm, for mødrene lugter ikke, som de plejer, så lammene kan ikke finde/kende dem :-) Vi mistede Aksel lørdag den 16. maj - han plejer altid at forspise sig for ikke at lammene får noget - og han har stået og hængt med mulen en tid - men det plejer altid at gå over - det gjorde det så ikke i år :-(
Her står Ingrid, Sonja og Dagmar med lammene

og her 2-sock (vores ældste får, som atter i år fik 3 lam og passer dem fint - vi skal være opmærksomme på hende, for hun skal sandsynligvis have hjælp til at rejse sig - og i år måtte Gert atter trække i handske og hjælpe med fødslen af det første lam.

Dagmars vædderlam ser meget morsom ud - alt for grå og håret i ansigtet - men med pænt krøl, så måske skal vi satse på ham som næste Aksel - vi får se!!
Her ligger så hele familien og slår mave i middagspausen. Gert har repareret hegn i lange tider efter sidste års udbrydder-lam, og der er nu også hønsenet, så de ikke kan hoppe imellem trådene.

Søren kigger på
Tektumstalden i baggrunden har naboen lejet til sine goldsvin - han havde tidligere haft 350 grise på friland, men kan ikke få folk og har nu bygget en stor stald til dem.
Grisene går frit i stalden og får mad fra foddersiloen i laden.

Efter regnen kommer kartoflerne godt - og vi trak den første grøntsag i nationalfarver (radise) i dag. Gert synes, de permanente pile-stativer er en fantastisk idé - pilekvistene er fra den pilemark, som jeg ikke får høstet - og de har sat rod og trækker sandsynligvis alt vand fra jorden - men vi planter da atter i år blå bønner til at vokse op ad dem - så får vi se, hvor stort udbyttet bliver - men de er lækre!!!
De 3 kastanjetræer af dem, vi tog med fra Lolland vokser - og det er spændende, hvor mange år det tager, før de får "lys"
Gert er her iført sin nye skjorte fra Kirkens Korshærs Genbrugsbutik - jeg tænkte egentlig sort - og korte ærmer - ??? - men det var en lækker kvalitet, så jeg købte den til kr. 30,-. Gert tog den på til et møde - og fik kommentarer om "den dyre skjorte". Da Søren så den, kiggede han lige en extra gang: en Gianni Versace - ja, den koster nok mellem USD 500 og USD 1.000 - så nu kommer skjorten på ved enhver given lejlighed :-)

Da vi i 2001 flyttede hertil, ville jeg gerne kopiere indkørslen til andre store byer, og forsøgte gang efter gang forgæves at få lupiner til at vokse - og endelig i år er det rigtigt lykkedes - og jeg har p.t. talt 6 knopper.

1 kommentar:

Fríða sagde ...

dejligt indblik til jeres skönne hjemsted. men hm, lupiner? heroppe ses de som et meeeeget hadet ukrudt der slet ikke er til at styre!
kh.fra Island
Frida