søndag den 14. november 2010

Gotlandsforeningen - Klub sydsjælland uld- og skindíndsamling

Op tidligt, pakke ulden, lægge dug på bordet i fjernlageret, sætte krukkerne udenfor, lave kaffe, dække kaffebord, nivellere møget, støvsuge - og så stort ryk-ind kl. 9.
Efter kaffe og wienerbrød blev der rigget de sidste ting til, så alle var klar kl. 10, hvor de første ankom med uld og skind. Vinterulden blev vejet og fyldt i kæmpeposer - skindsedler og regninger for vinterulden blev skrevet i fjernlageret. Sommerulden blev vejet, og poserne placeret på paller for afhentning til Hjelholdt.
Også jeg fik pakket mine skind - først salten rystet af i et kar til brug i vinter - og derefter hvert skind i en klar plastpose og lukket med manilla - derefter blev skindene pakket 2 og 2 i endnu en plastpose - ilagt seddel med angivelse af navn, nummer og hvilken garvning . . .
Bilerne ankom i en lind strøm indtil kl. 13, hvor alle var trætte og der blev ryddet til side . . . .
DMI havde "lovet" regn, begyndende fra syd, som ville dække hele regionen inden middag - og de holdt, hvad de lovede: efter middag stod regnen ned i stride strømme, så vejen atter en gang blev oversvømmet. Hvor var det da fint, at vejen blev unødigt asfalteret gennem byen, således at kloaken ikke kan tage regnvandet . . . . Efter oprydning og start af opvaskeren var der dømt afslapning i stuen med 4* middag i TVet . . . .

Ingen kommentarer: