tirsdag den 18. maj 2010

Stevnsfortet

Lørdag den 15. maj var dagen for den årlige sommerudflugt - og det var besluttet, at den skulle gå til Stevnsfortet - jeg havde bestilt 13 billetter - og alle mødte frem i god tid før kl. 11, hvor den guidede tur skulle begyndt.
DMI havde lovet regn og storm og storm og regn - og de havde ikke overdrevet - det stod simpelthen ned i tove - så det var på med gummistøvler, regntøj og paraply, men "er vi spejdere eller ej". Vi har været der før, men det er spændende - og vi var heldige at få en endnu mere inspirerende guide end sidste gang - og det siger ikke så lidt.
Stevnsfortet blev bygget på et år - og består af 2 ens afdelinger. Syd og Nord. Syd blev lukket ned i 1989, medens Nord blev lukket og forladt i 1999. I kontrolrummet står alt, som de forlod det - dog er askebægrene tømt :-)
Der er ca. 1.5 km gange. Da det var bemandet, var det opvarmet, det er det ikke mere, hvilket kan ses på begroningerne på alle vægge.
Efter rundvisning kørte alle hjem til matriklen her og den "medtagne" mad blev indtaget ude på den overdækkede terrasse. En dejlig dag - trods de ca. 25 mm vand, der bare væltede ned over os.

Ingen kommentarer: