søndag den 9. maj 2010

Quiltegavlen

I weekenden den 23-25. april havde Lis og jeg meldt os til et kursus i Quiltegavlen, Augustenborg.
Lis lagde bil til, og ifølge krak er der 320 km, så vi kørte her fra matriklen kl. 10 fredag. Mellem Køge og Borup holdt vi i kø pga. et større uheld i udfletningen ved Køge mod syd. Vi gjorde et lille hold i Langeskov og fik købt lidt stoffer - spiste i "Den gyldne Måge" ved afkørsel 50 - og så overtog jeg rattet.
Ved Christiansfeld måtte vi atter holde i kø - der var ved 13-tiden sket en alvorlig ulykke ved Haderslev, så motorvejen var lukket i begge retninger - det betød, at vi først nåede frem til Quiltegavlen kl. 16.20. Det gjorde dog ikke meget, da der var ankomst mellem 16 og 16.30 og Helene var endnu ikke dukket op - der var dog gengangere mellem kursisterne, så vi kunne finde os en plads. Der var 14 deltagere - Vi var blevet lovet eneværelser - og nu kan vi så sige, at vi ikke alene har sovet i en skurvogn - vi har også badet i en anden skurvogn!! Mit værelse var det midterste vindue i venstre skurvogn - toilet/bad i højre skurvogn . . .
Efter middagen - dejlige karbonader med kartofler og mælkeærter/gulerødder - demonstrerede Helene et antal teknikker, som jeg ved at grave dybt genkendte fra år tilbage.
Bl.a. hvordan man ud af 4 kvadrater får 16 trekanter og kan sy fisk
og der var en kurvet
trekantskabelon, hvor man kunne få dette mønster.


Desværre var FlipFlop skabelonen udsolgt -
ellers kunne man have syet et sådant


og så en "stack-n-slash" teknik med 4-patchDer var 6 fra Vordingborg (inkl. deres lærer), og øjensynlig er Ricky Timms nu kommet dertil, for flere syede en sådan eller 1½


Et par af dem kopierede også Helenes "vin-køer"

Ingen kommentarer: