tirsdag den 23. februar 2010

sne igen, igen

Mandag begyndte det atter at sne, og med vinden i fyge-humør måtte jeg atter melde afbud til et arrangement - denne gang banko på plejehjem i Faxe - forhåbentlig blev det klaret uden min medvirken - men surt . . . .
Tirsdag morgen var det kommet endnu en "dyne" sne, så det tog tid at få fejet bilen og skovlet mig ud fra matriklen og komme i børnehave - her var begge stuer samlet i Øst - og der var blot 11 børn ialt - vinterferien slog igennem :-)

I Dagbladet kunne man i fredags læse, Kommunalbestyrelsen torsdag havde vedtaget at indskrænke borgernes adgang til afbrænding af haveaffald fra de nuværende 8 måneder til fremover 3 vintermåneder: december, januar og februar.
Regulativet træder i kraft allerede 1. marts - så nu er det altså bare om at komme ud i sneen og luge, klippe og save, så alt haveaffaldet kan nå at blive brændt af . . . Tidligere har man kunnet brænde af fra 1. oktober til 31. maj, se det lyder da betydeligt mere intelligent, eller . . .

Det hævdes, at det ikke er med kommunalbestyrelsens gode vilje, at det nye regulativ blev godkendt. Det skete udelukkende, fordi Regeringen har udsendt en ny og skærpet affaldsbekendtgørelse efter forhandlinger i Folketingets miljøudvang. Det er den, der fastslår, at der kun må brændes tørt haveaffald af i de 3 vintermåneder.

En kommunalråd udtaler, at det er rigtigt ærgerligt, at perioden for afbrænding er blevet forkortet så drastisk - men alternativet til de nye regler var et totalforbud mod at brænde af.
Tjaaaa - om der er forbud mod afbrænding fra 1. december til 28. februar - eller totalt forbud - hvad er den reelle forskel i det - vi har da i hvert tilfælde ikke behov for at brænde haveaffald af i de 3 måneder - men vi har behov i havesæsonen . . . . . . Tumperne breder sig fra MorgenTV.

Ingen kommentarer: