onsdag den 3. februar 2010

Islandsk sjal

- af Åse Lund Jensen - med tilladelse fra Den Islandske Husflidsforening!!
Sjalet var for et par år siden udstillet udenfor butikken i kælderen nær Nørreport Station - den med betjening af sure damer!!!
Selv om jeg normalt ikke vil udsætte mig for forsøge at blive betjent af de sure damer, så kom jeg alligevel til at købe opskrift og garn til sjalet. Det har nu ligget og ventet på "bedre tider" - og de kom i går, hvor jeg var færdig med Trinity Shawlette (det er vasket og ligger nu til tørre og blogning på 1. sal . . . )
Nå, men jeg fandt garnet frem og fik det vundet - der var et helt fed med 100 g + et halvt fed. Jeg startede med det hele - første halvdel gik fint - anden halvdel ikke!! det var i mange stykker - om det var sådan ved køb - eller er blevet angrebet af huset møl, kan jeg ikke sige - men jeg var lykkelig, da det lykkedes mig at vinde de sidste halve fed næsten i 1 stykke . . . .
Jeg er helt med på, at køber man garn i supermarked, så er man selv ansvarlig - men jeg mener også, at køber man opskrift og garn i en garnbutik - så kan man vel forlange noget mere, eller???
Opskriften var en ualmindelig dårlig (læs ulæselig) kopi - så jeg var lykkelig for, at jeg for nylig investerede i Nordisk Sjal og garn. Denne opskrift er nemlig identisk - og fremfor alt læselig.
Ifølge opskriften skulle der bruges ialt 100 g Spinni (= 1-trådet garn 610m/100g) - dvs. 50g hvidt og 50g brune eller grå nuancer - og der strikkes med 2 tråde . . . .
I posen fra garnbutikken lå 150 g Tvinni (2-trådet garn 510 m/100g) - tjaaa . . . .
Jeg valgte at slå op med 1 tråd - og på pinde nr. 5.
Der startes for neden med 430 masker (når der er en midtermaske, hvordan kan der så være et lige antal) - så jeg slog 429 masker op. Det er jo mange masker, så jeg valgte en 120 cm wire - men med 22 maskemarkører, var dette meget uhandigt, og da jeg ikke er i besiddelse af en 100 cm wire - har jeg nu fået maskerne over på 80 cm wire.

Dette er absolut ikke et ta'-me' strikke tøj - og snevejret forhindrede mig jo også i den grad i at komme til StrikCafe tirsdag eftermiddag, så .....

6 kommentarer:

Mormorstrik sagde ...

Mit yndlingssjal. Har strikket 8 stk. Spændt på at se dit færdigt.

Anonym sagde ...

This paragraph will assist the internet viewers for building up new weblog or even a weblog from start to end.Feel free to surf to my web-site where to offer my gold,

Anonym sagde ...

You're so cool! I do not think I have read through a single thing like this before. So great to discover someone with genuine thoughts on this issue. Seriously.. many thanks for starting this up. This website is one thing that's needed on the
web, someone with a little originality!

Look at my blog post ugr.es

Anonym sagde ...

I'm studying at University of Tennessee and I would like to convey my appreciation for your kindheartedness toward those that seek help with this one subject. Your real dedication to getting the answer out there looks to be quite beneficial and has permitted college students much like me to arrive at their desires. Do know that this work means a lot to all of us.

Feel free to surf to my homepage ... new car dealership

Anonym sagde ...

It's really nice that you've taken the effort and time
to assist those out there who are looking for resources within
this area. You have put in an considerable level of commitment into these solutions, and it
has allowed people in our field to acquire great benefits.
Your amazing help and advice will mean a great deal to me and much
more to my peers.

Also visit my blog 58739

Gitte K sagde ...

Hej
Jeg er netop i gang med dette sjal, men jeg synes at være stødt på et problem med pind nr. 15. Er det noget du har mulighed for at hjælpe mig med? Jeg ved godt, at der er lang tid siden, at du strikkede det.
Med venlig hilsen
Gitte