tirsdag den 16. september 2008

Besøg på Stevnsfortet / undergrunden

Søndag den 7. september 2008 havde vi besøg af gildebrødre fra Møn, Lillian og Henning, Elna og Jan samt Birgit. Det er efterhånden blevet en hyggelig, årlig tradition at vi hvert andet år drager til Møn - og de hvert andet år kommer hos os.

I år skulle vi så besøge det nyåbnede Stevnsfort - Gert skulle undersøge, hvordan med åbningstider o.lign. og der er åbent fra 13-17, dvs. den guidede tur tager ca. 2 timer - der er 1,5 km underjordiske gange, så vi skulle senest være der kl. 15. De ankom fra Møn kl. 11 med hjemmebagt kage - og snakken gik, vi fik frokost og begav os afsted, således at vi ankom kl. 12,50 - på det tidspunkt var de første ture udsolgt, men vi var heldige at kunne komme med på den sidste kl. 15.10 - kald lige det en succes!!! En god idé ville være at have bestilt på forhånd, men det ved vi til næste udenbys gæster.

Det var dejligt solskinsvejr, så vi fordrev tiden på området - men ventetiden blev for lang for Gert og Birgit, som kørte hjem igen til kaffe og middagsforberedning. Det var måske også meget godt - for det var en lang tur - og selvom jeg havde medbragt et af mine mange sjaler, så havde jeg bare ben i sandaler - og det var kun ca. 10 grader nede i undergrunden - men det var absolut en oplevelse - ikke mindst den oplysning, at man efter den kolde krig havde fundet ud af, at Rusland ikke havde planer om at invadere området - men om at smide A-bomber i så tilfælde - og så havde Stevns nok haft en helt anden nutid, end den vi har nu.

Ingen kommentarer: