søndag den 1. november 2009

Red Barnet Landsmøde 2009

Week-end'en den 24. og 25. oktober havde Red Barnet deres landsmøde på Trinity, Fredericia
Børge Wagner spillede til Red Barnet sangen, som blev sunget i 2 tonearter!! - sjovt - men det virkede . . .
Derefter fik Generalsekretær Mimi Jacobsen ordet - og hun talte begejstret med masser af taknemlighed, men også med et ønske om endnu mere hårdt arbejde fra alle frivillige.
Hun startede med 2 løftede arme, som hun havde svært ved at få ned igen efter et succesfuldt år, der har stået i lokalforeningernes tegn.
Som frivillig i Red Barnet skal man gøre det, man er god til, og det man har lyst til. Det skal være en fornøjelse at være frivillig i Red Barnet
Mimi Jacobsen førte os derefter 90 år tilbage i tiden. Tilbage til den "overklassemokke" Eglentyne Jebb, der grundlagde Save the Children med mantraet: "Enhver krig, der bliver ført, bliver ført mod børnene". Derfor pointerede MJ, at alle verdens børn skal hjælpes - også børnesoldater og terroristers børn.

Sluttelig opfordrede MJ lokalforeningerne til at råbe op overfor politikerne, når Red Barnet sætter fokus på børnefattigdom i Danmark op til kommunalvalget den 17. november.

59.000 børn i Danmark lever i fattigdom - plakater med "for fattig til frokost", "for fattig til ferie" "for fattig til fødselsdag", "for fattig til fodbold" er på vej ud i Danmark.
"Ingen kan redde alle, men alle kan redde nogen"
Resten af dagen kunne vi vælge mellem 4 forskellige workshops - om aftenen socialt samvær - og søndagen hørte vi Hovedbestyrelsens beretning - og sluttede formiddagen af med aktivitetsværksted - med gode idéer til, hvad vi kan gøre i lokalforeningerne. Klokken 14 var det tid til afrejse

Ingen kommentarer: