søndag den 15. november 2009

Gotlandsforeningen - Klub sydsjælland uld- og skindíndsamling

Søndag den 15. november var flaget hejst - temperaturen var ca. 10 grader - og vigtigst: det var tørvejr!!! Med kun 2 solskinsdage i november - og al den regn, vi gerne ville have haft hen over sommerens tørke - er det jo luksus med en dag med tørvejr - og oven i købet kom "Hans Olsen" også forbi - i glimt . . .

Klub Sydsjælland, Gotlandsforeningen, havde den årlige uld- og skindindsamling - og for 3. år foregik det her på matriklen.

Selvom det er længe siden, vore får blev klippet, var det først fredag aften, jeg fik sorteret og fyldt ulden i papirsposer - sommeruld. Vinterulden var jo pakket - og lørdag, mens jeg var til patchwork i Frederikssund, fik Gert ryddet op på "fjernlageret", så der var plads til
Inge og Gertrud, som står for papirarbejdet - skriver sedler til skindene - og regninger for ulden. Selvom vi nu får ens pris for sommer- og vinter uld og lammeuld(12 kr/kg), så skal det jo være sorteret.

Preben - med hjælp af Lone samt Charlotte og Peter - stod for vejning af ulden

Derefter hældes ulden i de store hvide poser - store kan man godt kalde dem - der var i hvert fald brug for stiger til det sidste .

6 store poser uld blev det til, hver på sin palle

Der var åbent for indlevering fra kl. 10 til kl. 13 - og lige omkring kl. 13 var der trængsel af biler på gårdspladsen
- men vi fik det hele med
- og så kom Jan i arbejde og fik kørt alle paller ind i laden
Jan bor "nede i byen" og er uundværlig for hele byen - ikke alene kører han en runde flere gange om dagen - men han er også den, der passer på husene, når vi er bortrejst - og på denne dag er han den, der kommer med trucken og transporterer . . .

Nu er laden blevet fyldt godt op.
Der blev 4 bure med skind - klar til afhentning først næste uge - til Tranås, Sverige, til garvning. De kommer retur i marts/april måned - dejlige, vaskbare lammeskind til beklædning eller til babyskind


og ulden bliver nok også afhentet i den nærmeste fremtid af Henrik Hjelholt
og bliver til det dejligste gotlandsgarn . . . .

1 kommentar:

Lavendel sagde ...

Hvor er det spændende at læse om - husk nu et flot skind til mig, når I kommer på de her kanter - knus