torsdag den 11. juni 2009

Kirkens Korshærs Genbrugsbutik

Tirsdag den 9. juni 2009 var dagen for vores første sommertur, da "vores" Genbrugsbutikn i Strøby Egede Center 5 åbnede den 21. oktober 2008. 20 havde tilmeldt sig og blev fordelt i 5 biler. Først gik turen til Dianalund, hvor Kirkens korshær har deres lysstøberi med ca. 20 frivillige. Vi blev modtaget af Kurt, som gjorde opmærksom på, at vi var 3 minutter for tidligt!!!
I alle butikker modtages lysstumper - og disse (6-7 tons om året) sorteres i farver, smeltes og bliver til nye lys (Danmarks bedste!!)

Kurt fortalte om starten i 2002 og om det daglige arbejde - der arbejdes hver dag fra 9-12 med dypning og støbning og et par eftermiddage om ugen kommer frivillige og pakker, først i poser, derefter i klapkasser.
Alle lyttede meget interesserede. I vores butik har vi "kun" almindelige lys - 10 i en pose for kr. 20 - men der er også mulighed for at købe roser, grantræer, kogler, katte, hunde og meget andet - så mange benyttede lejligheden til indkøb. Jeg måtte da også have et lilla havelys med hjem - det skulle kunne brænde udenfor i mindst 30 timer!!
Hele tiden, mens Kurt fortalte, blev der dyppet lys - og støbt lys af dagens 3 frivillige
Lageret er opbygget, så Klapkasserne kan skubbes ind på revlerne og tages ud, når en butik bestiller flere lys.
Til slut blev der budt på kaffe og wienerbrød - og mulighed for toiletbesøg :-)

Ingen kommentarer: