mandag den 30. september 2013

- Yarn-Bombing - og afslutning

Overalt på gader, bygninger og stakitter på Fanø blev vi mødt med strikkerier - det såkaldte Yarn-Bombing
 Deltagerne i årets strikkefestival oplevede gelændere, dykler, gavlvægge, stakitter og meget andet, der var dekoreret med farverigt og fantasifuldt strik.
Det både overraskede og glædede de strikkeglade, der i solskinnet gik fra den ene attraktion til den næste, for både skole, hal, museum og andre ledige lokaler var inddraget til festivalen med diverse udstillinger og boder i såvel Sønderho og Nordby.
Og der blev shoppet igennem med 11.000 forsamlet til strikkefestival. Ifølge arrangørerne blev der omsat for omkring 30 mill. kr. i de 3 dage, festivalen varede - og ikke nok med det: Sommerhuset, som vi lejede kunne kun lejes fra fredag til fredag, så mange valgte at blive længere end kun weekenden. I vores hus rejste 1 hjem søndag, 1 tirsdag, jeg onsdag - og resten blev til fredag morgen kl. 9, så mon ikke omsætningen kom højere op. Vi oplevede da tirsdag i Kunstladen en, der købte bøger for ca. 4.000 ;o)
 og at det var en god idé ikke at rejse hjemad, viste den 2½-3 timers lange kø af biler søndag aften.
Mange af de fastboende på øen har også¨svært ved at få armene ned efter invasionen  af strikkerne. Der blev serveret masser af strikkekaffe på diverse caféer. strikkefrokoster - og også den lokale boghandel solgte diverse strikkebøger i rigelige mængder.
JO, JO - bl.a. Stevns Kommune kunne lære meget af Fanø Kommune
om det at bringe omsætning til kommunen
for Strikkefestivalen er ikke eneste aktivitet
- der er også dragefestival og mange andre arrangementer.

Ingen kommentarer: