onsdag den 18. september 2013

Red Barnet Landsindsamling

 I Red Barnet Køge Lokalforening har vi besluttet ikke længere at arrangere tombolaer og loppemarkeder. Det arbejde og den tid, vi bruger på det, står slet ikke mål med, hvad vi får ind.
Derfor koncentrerer vi os om at være koordinatorer ved den årlige landsindsamling samt øvrige indsamlinger
Landsindsamlingen er altid første søndag i september, som i år faldt på 1. september. Vi uddelte poser i Herfølge, i Køge Kirke - samt i Ølby sognegaard, hvor jeg og Torill ankom i god tid - troede vi - kl. 9, så vi havde ½ time til lige at organisere materialerne.
Desværre var der ikke låst op - der var ingen gudstjeneste den dag - så vi kom ind lidt senere - og de første indsamlere kom selvfølgelig i god tid, men vi bliver klogere for hver gang - måske ;o)
 Vi udleverede tasker indtil 11.30 og kørte så op til Danske Bank i Køge, som velvilligt stiller 2 medarbejdere til rådighed for optælling fra kl. 14-16. Vi havde aftalt at kunne komme ind kl. 13.30, så vi igen havde tid til at stille op - vi havde sodavand, småkager og bolsjer med - og der skulle skrives diplomer til indsamlerne. Jeg havde endvidere atter min Rådvad brødmaskine med, så jeg kunne skære bunden af bøtterne, før jeg talte mønter.
Vi var færdige med Køge (ca. 40.000) og Herfølge (ca. 10.000) samt Vemmedrup ca. kl. 15.30
og så skete det samme som sidste år: Solrød kom med bøtter i massevis - så jeg talte og talte på møntmaskinen - og aldrig har jeg før set så mange gamle 25-ører - og først efter kl. 17 havde vi talt de ca. 58.000 op for dem - herefter var der Havdrup, men de måtte selv tælle
Ærgerligt, at indsamlerne ikke kan overholde fristen - og ærgerligt, hvis Danske Bank vælger ikke at donere arbejdskraften til optælling.

1 kommentar:

tanterne sagde ...

Flot indsats.

Jeg har selv prøvet at være indsamler.
Og forestiller mig, at hvis man ikke har hørt at sluttidspunktet er specielt vigtigt, er det nærliggende at tro, at man gør noget ekstra godt ved at blive ved i længere tid...