onsdag den 11. juli 2012

Hovsa!! - ikke nu igen

 Onsdag morgen ventede en stor overraskelse . . . .
Sidste år havde vi extra arbejde med Thyra, der som "førstegangs fødende" gik fra sit lam, så vi måtte have dem for sig selv, og hjælpe med spisning hver anden time.
I dette forår fik hverken Thyra eller lammet, der kom til at hedde Cirkeline, noget lam - og beslutningen blev taget om slagtning i efteråret!! I lørdags blev alle får klippet - fåreklipperen observerede ingenting - men da vore 2 franske WWOOFere i morges gik over i stalden - kom de hurtigt tilbage og fortalte, at der
 der lå et lam i stalden . . . . Inden Gemalen nåede derover, var Thyra gået fra lammet, som nu lå alene i stalden - og hun gik nede i marken med de øvrige får. 
Så måtte vi til det. Gemalen fik indfanget Thyra, og hun og lammet blev sat sammen. Vi fik noget mælk i den lille - så langt så godt - men ved en nærmere gennemgang af folden fandt gemalen mindsanten endnu et lam. Heldigvis var det 2 gimmere - men det der med at få reduceret til 5 moderfår lader sig ikke gøre i år. Nu er der så fast arbejde hver anden time, indtil Thyra accepterer lammene . . .

Ingen kommentarer: