Torsdag stod DDIL for maden (med DS som assistent på skære-rivning) - på opfordring igen fried rice, som hun lavede i sidste uge. Først sættes 2 dl ris (uden salt, da soya giver rigeligt salt)
over i riskogeren, dernæst rives og snittes alle remedier, så de er klar.
et helt hvidløg, 1 løg, 4 gulerødder, hvidkål (eller spidskål, som i sidste uge) og kød - man kan også bruge fisk og rejer i retten.
rigeligt olie kommes på den varme pande
først svitses hvidløg,
dernæst løg.
svinekød i strimler svitses, til de tager farve,
herefter kyllingekødet
kål i tynde strimler tilsættes
og ca. 1 dl soyasovs samt rigeligt kværnet peber, det hele koger ind gerne under låg
Iimens piskes 4 æg sammen til omelet, steges, vendes og skæres i strimler
4 mindre revne gulerødder tilsættes og
1 rød chili skæres i skiver og tilsættes, hvis man ønsker stærkere smag kan de tilsættes før - men hvis nu, er det muligt at fjerne dem
Til sidst vendes den kogte ris i - lidt efter lidt - og det hele pyntes med omelet og porre strimler
Mere af den slags!
1 uge siden
Ingen kommentarer:
Send en kommentar