lørdag den 25. maj 2013

bustur til Kastellet og Mindelunden


I Foreningen NORDEN Stevns planlægger vi hvert år en bustur i foråret - og da 4. maj i år faldt på en lørdag, så var sagen jo klar - vi skulle til Kastellet og Mindelunden.
Vi startede fra Store-Heddinge kl. 13.30 og samlede op i Haarlev og Strøby Egede - ialt 28 deltagere.
På rundvisningen, som tog ca. 1½ time, hørte vi om Kastellets historie, så hvordan soldaterne boede i midten af 1700 årene (med hele familien), følte gyset i Krudttårnet, der blev anvendt som fængsel i starten af 1800 tallet, besøgte Den Gamle Arrest fra 1725, og så cellen hvor Struensee var fængslet i 1772. Kastelskirken, og dens historie, indgik også i rundvisningen.

Kastellet i København er et af Nordeuropas fineste og bedst bevarede fæstningsværker, en fredelig grøn oase midt i en travl storby og er samtidig et forsvars- og kulturhistorisk mindesmærke, museum, et rekreativt område og ikke mindst en yndet turistattraktion.
Christian d. IV påbegyndte anlægget, og Frederik d. III ombyggede det, så det stod klar til brug i 1664. Fæstningen, som da kaldtes Citadellet Frederikshavn og senere Kastellet, tjente med sine høje volde, fremskudte bastioner og to dybe voldgrave som kaserne og var en vigtig del af hele Københavns forsvarsværker frem til midten af 1800-tallet

Ingen kommentarer: