torsdag den 30. maj 2013

Maj sokker

så nåede jeg lige at få et par sokker færdige i denne måned.
Garnet er Lana Grossa, som jeg vandt i april måned på Webstrik sokkeKAL
jeg har som tidligere nævnt opbrugt min kvote af brunt og især orange - men gemalen sagde straks, at han gerne ville føre sig frem i et par sokker i det garn - for, som jeg adskillige gange har citeret fra Blærerøven: Livet er for godt til kedelige sokker ;o)
Pind 2½ str. 46-47.

lørdag den 25. maj 2013

Bedsteforældre

 6. maj 2013 blev Mishita Nørrelund Kannik født
- og vi blev hhv. farfar og bedstemor
3100 g - og lang - hun er nu sammen med sin mor hos mormor og morfar i Indien, indtil DS kan komme dertil og fremvise hende i den danske ambassade i Delhi, så hun kan få et pas.

Det er meget varmt på denne årstid, og i landsbyen forsvinder strømmen hele tiden . . . .
 Her er Mishita så blevet 17 dage gammelt - man er ikke i tvivl om, at dette er en lille pige

på besøg i Nykøbing Falster

 Fredag den 17. maj Norges Nationaldag fejrede Birthe, Lis og undertegnede med at køre en tur til Danmarks største by - så stor, at den er placeret 3 steder - Nykøbing Falster. Renge Taxa kørte her fra matriklen lidt efter kl. 10 - og som altid havde jeg svinkeærinder: Jeg havde lige været i Aldi og købt blomster, som blev suppleret med lidt fra haven og blev til 3 buketter, som blev sat på familiegravstedet på Toreby Kirkegaard. Jeg kunne så konstatere, at der ikke var plantet blå stedmoderblomster, hvilket vi betaler for . . . . Derefter en lille sightseeing forbi Vesterhavegaard, Flintinge og Fuglsang - og vi ankom til Lone lige til frokosttid. Vi have medbragt vore madpakker, som blev nydt ved Lones smukke Balidug, herefter serverede Lone kaffe med pandekager - jov, jov der manglede ikke noget - heller ikke kulinarisk ;o)
Lone har været meget heldig med sit rækkehus, som er hyggeligt indrettet - og også Ebbe nyder det. Vi fik kaglet og strikket, før vi tog afsked ved 16-tiden, og atter havde jeg lige et svinkeærinde - når vi nu alligevel var på de kanter, kiggede vi lige ind til En Bente Ting - hvor der blev lavet en aftale til SøndagsPatchwork i oktober - det bliver så hyggeligt!

sommerhuset


Søndag kørte jeg Vivi til Odense Banegård, så hun kunne rejse hjem til Ivan og Ærø ;o)
Jeg fortsatte til Bilka, hvor jeg fik købt 2 gulvtæpper. Vi har altid haft søgræstæpper på gulvene, men de er åbentbart ikke moderne mere, så det blev 2 grå. Efterfølgende kan jeg se, at jeg burde have investeret i 1-2 småtæpper også, men det må få vente.
 Tilbage igen fik jeg flyttet møbler og placeret tæpperne hhv. under spisebord - og sofagruppen - det pyntede.
Sidste år købte jeg stof til nyt forhæng i køjerummet - det fik jeg klippet, men ikke mere, så det er kommet med hjem.
Aftenen blev tilbragt ved gasovnen med strik på Harmony. Radioen svigtede mig nu også - men så er det godt, at man kan fordrive tiden med telefonen, og som Vivi sagde: Hvad skal man med et liv, når man har en telefon ;o)) Mandag formiddag løb jeg tør for gas - og det regnede. Jeg gik dog i haven og fik klippet lidt ned - og kørte til Bårdesø Brugs efter en ny gasflaske, men da jeg ikke turde give mig ud i at bære den op ad trappen, valgte jeg at lukke for el og vand og vende næsen hjemad - dog lige med et stop i Stof og Stil, hvor jeg var heldig med nogle køb.

Strik-In i Basselund

Lørdag den 11. maj havde Connie inviteret webstrikkere til strik-in i Basselund, og mange havde accepteret invitationen. Jeg kørte allerede (skær)torsdag, med et lille stop hos Laila i Bali Quilt, Korsør (hvor der blevet lavet en aftale den 9. juni), og i Langeskov, hvor det stadig er muligt at købe patchworkstoffer til 50 kr/kg- og videre mod sommerhuset, hvor der straks blev tændt op i gasovnen - vejret var noget køligt ;o)
" Fredag "lovede" DMI regnbyger de følgende dage, så jeg valgte at slå græsset om formiddagen. Til middag kørte jeg til Odense, hvortil Vivi var ankommet fra Ærø. Vi gjorde byen "usikker", ikke mindst Tante Grøn, som i anledning af 30-års fødselsdag gav 20%,
men også Change, Matas, Frellsen i Kongensgade - og ikke mindst Søstrene Grene blev besøgt. Om aftenen hyggede vi os med pizza fra Otterup, strik og snak i gasovnens varme. Lene (fra Dianalund) laver sjov med Vivis Dreambird, medens Sus (Nr. Aaby) har en langt mere alvorlig attitude ;o) 

Andre kom: Bente/Nr. Alslev, Susanne og Benthe fra nærheden, Anja/Egernsund, Marianne/Vejle, Christa/Kolding og Annette/Vinderup

Der blev strikket og kaglet - og ikke mindst undervist og lært noget om apps og smartphones
og efterfølgende spiller jeg Wordfeud med rigtigt mange - noget af en tidsrøver, og det går mestendels ud over strikkeriet .

Forplejningen var der naturligvis ikke noget at sige til - ud over extremt positivt . . . . Frokosten var pandekager, fyldt med kylling, squash o.a. - og dertil en helt fantastisk salatbar -
Nogle af os blev lidt længere og fik frokost 2. gang også, men kl. 8 kørte Vivi og jeg atter mod sommerhuset, hvor der stadig var gas på ovnen, hvilket var nødvendigt.

70-års fødselsdag

Allerede søndag den 5. maj forlod vi atter matriklen. Kl. 13 var vi inviteret til at fejre Inga i anledning af hendes 70-års fødselsdag. Det foregik på Strøby Egede Selskabslokaler - og jeg var meget positivt overrasket over såvel lokaler som mad.
Det blev en eftermiddag med utroligt dejlig mad, skønne taler - og ikke mindst mange, mange danske sange, hvor det jo hjælper med en professionel ved klaveret - og en korleder blandt sangerne.

Mindelunden


Kl. 19.10 var der afgang med bussen til Ryvangen. Mindelunden er beliggende i det tidligere militære øvelsesterræn for Svanemøllen kaserne og blev indviet 5. maj 1950. Da samarbejdspolitikken brød sammen den 29. august 1943, blev kasernen overfaldet og overtaget af det tyske militær, og skydebanerne brugt til henrettelse af danske modstandsfolk. Efter krigen fandt man på stedet ligene af 197 henrettede frihedskæmpere

Danmarks befrielse den 4. maj fejres hvert år: Om morgenen får Kammeraternes Hjælpefond lagt blomster på alle grave og ved Mindemuren af børn fra Bispebjerg skole. I løbet af dagen bliver der lagt kranse og blomster ved de forskellige monumenter af foreninger knyttet til modstandskampen. Dagen slutter med en stor ceremoni ved Det Store Gravfelt med musikkorps, kor, fællessang og tale fra en indbudt gæst, i år Lis Mellemgaard, medlem af Holger Danske gruppen under besættelsen.
Det var første gang, jeg deltog, og jeg var overvældet over de mere end tusinde deltagere i alle aldre fra nærmest spædbørn til - måske mere forståeligt - ældre.

Foreningen NORDEN Stevns - bustur fortsat


Aftensmaden var bestilt i Toldbod Bodega, 
Fruen var sørme også med denne dag . . . .
Da Svend fyldte 80 år ønskede han noget, han ikke selv ville købe
- og hvad var så mere nærliggende end at invitere ham (mangeårig hjemmeværnsmand) med på turen.
Menuen var Gammeldags oksesteg med Waldorf salat og NYE kartofler og herefter gammeldags æblekage.

Frihedsmuseet

På vej ud fra Kastellet kom vi forbi Frihedsmuseet - eller resterne deraf kan man vist sige . . . .
Søndagen før var der 2 steder påsat en brand, som ødelagde bygningerne. Heldigvis blev alle effekter reddet ud.
Det er så ærgerligt, når "nogle" totalt mangler
respekt for det, der har værdi for andre!!!

bustur til Kastellet og Mindelunden


I Foreningen NORDEN Stevns planlægger vi hvert år en bustur i foråret - og da 4. maj i år faldt på en lørdag, så var sagen jo klar - vi skulle til Kastellet og Mindelunden.
Vi startede fra Store-Heddinge kl. 13.30 og samlede op i Haarlev og Strøby Egede - ialt 28 deltagere.
På rundvisningen, som tog ca. 1½ time, hørte vi om Kastellets historie, så hvordan soldaterne boede i midten af 1700 årene (med hele familien), følte gyset i Krudttårnet, der blev anvendt som fængsel i starten af 1800 tallet, besøgte Den Gamle Arrest fra 1725, og så cellen hvor Struensee var fængslet i 1772. Kastelskirken, og dens historie, indgik også i rundvisningen.

Kastellet i København er et af Nordeuropas fineste og bedst bevarede fæstningsværker, en fredelig grøn oase midt i en travl storby og er samtidig et forsvars- og kulturhistorisk mindesmærke, museum, et rekreativt område og ikke mindst en yndet turistattraktion.
Christian d. IV påbegyndte anlægget, og Frederik d. III ombyggede det, så det stod klar til brug i 1664. Fæstningen, som da kaldtes Citadellet Frederikshavn og senere Kastellet, tjente med sine høje volde, fremskudte bastioner og to dybe voldgrave som kaserne og var en vigtig del af hele Københavns forsvarsværker frem til midten af 1800-tallet