tirsdag den 20. april 2010

Red Barnet - Strik en hue og red et barn

Hvert 3. sekund dør et barn under 5 år
Men det kan du være med til at ændre. En stor del af dødsfaldene kan undgås med noget så simpelt som en varm hue eller behandling med billig medicin
Red Barnet arbejder for at nedbringe børnedødeligheden
Mange af børnene dør af malaria og aids, men størstedelen af banale sygdomme som diarré, mæslinger og lungebetændelse. I Afrika er der mange egne, hvor der er kolde aftener og nætter, og da spædbørns hovedareal er meget større end voksnes, afgiver de 85% af deres varme via hovedet. Når et spædbarn bliver afkølet, er der langt større risiko for, at det får infektioner, som det kan dø af. Derfor er det vigtigt, at børnene får en hue på, for at holde varmen. Støtter du kampagnen Strik en Hue, så støtter man bl.a. Red Barnets projekter i Uganda, Ethiopien og Sierra Leone. Projekterne arbejder med bekæmpelse af børnedødeligheden.
Projektet løb indtil 10. april - og den dag kunne jeg rejse til København med 268 huer, heraf var de 161 indleveret i strikkebutikken i Ølby Center, mange strikket af ansatte og kunder i Nordea, Store-Heddinge - og en del indleveret forskellige steder fra.

Ingen kommentarer: