onsdag den 27. februar 2013

Dhaka - hverdag


Tirsdag og onsdag var vi indendøre på grund af endnu en generalstrejke. Der er valg hvert 5. år, og næste gang er januar 2014. Det er så ”normalt” her, at der er en del strejker det sidste år – fra dawn to dust, dvs. strejkerne mirakulløst slutter kl. 18 hver aften. Strejker her i landet er ikke som i Danmark med bannere og råb. Nej, her er der bomber og drab og afbrænding af biler Det er gode tider for de ca. 1,5 mill. Cykelrickshaws her i Dhaka. Ingen biler vover sig ud af frygt for at blive brændt af – cykelrickshaws er ikke gode bål, der er ikke benzin i dem ;o).

Ifølge Lonely Planet: Hartals (strejker) og følgende voldsomme demonstrationer er almindelige. Under Hartals er det sikkert at køre rundt i Gulshan Area (hvor DS bor) og det er normalt muligt at bevæge sig rundt i den centrale by med Rickshaw, hvor ”chaufføren” (wallahs) normalt ved, hvilke områder bør undgås. Vær nysgerrig i god afstand. Hvis man ankommer til lufthavnen under Hartals, tro det eller ej, så vil der holde ambulancer klar til at køre os hvorhen vi ønsker. Ligeledes er det normalt at bestille en ambulance, hvis du skal transporteres et sted hen – biler kan blive angrebet og antændt, men det sker øjensynligt ikke for ambulancer  . . . .

Strejkerne nu drejer sig officielt om, at de ansvarlige under revolutionen i 1971, hvor 3 mill. blev slagtet og flere hundrede tusinde kvinder voldtaget, er blevet dømt, og skulle have deres dom tirsdag. Øjensynligt drejer det sig om 2 personer, 1 her i Bangladesh (Østpakistan) og 1 i Vestpakistan. Ham her i landet blev dømt ”fængsel” på livstid (her i landet betyder det, indtil oppositionen kommer til magten, så bliver han løsladt) – ham i Vestpakistan dødsdømt (han bliver dog ikke udleveret)

Før 1980 var her 80% muslimer og resten kristne, hinduer, budister o.a. Nu er der 98% muslimer. De øvrige er enten flygtet til Indien, slagtet i 1971 og endelig er der få meget fattige tilbage uden økonomisk mulighed for at rejse herfra.

Søren arbejdede hjemme, men da han havde aftalt interview med 4 personer til en stilling som finanschef tirsdag, blev disse først flyttet til onsdag – og derefter til lørdag. Faktisk bliver hele weekenden brugt til arbejde i stedet for hygge om os 2 gamle. . . . .Jeg fik dog startet på Ildvidnet - den 3. bog af Lars Kepler . . .

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Very great post. I simply stumbled upon your blog
and wanted to mention that I've really loved surfing around your blog posts.
In anny case I'll be subscribing foor your feeed and I'm hoping you wrige once more
very soon!

My wdbsite Softball steroids supplier