fredag den 7. december 2012

Julemarked i Lübeck

 Tirsdag morgen var vi oppe tidligt. Vi skulle være ved Lillebæltsbroen før kl. 8, hvor bussen kørte - og der var en del sne - men vi nåede det. Vestfyns Husflid havde inviteret til den årlige bustur til julemarkederne i Lübeck - og jeg var heldig at være med ;o)
Efter påstigning i Kolding og Haderslev fik vi alle udleveret en pose med rundstykke, smør, ost og marmelade - og der var kaffe og the til.
Turen var beregnet til godt 3 timer, men vi ankom først ved middagstid. I Lübeck stod regnen ned i stride strømme - og det tæmmede noget på glæden - men vi gik i samlet trop først til St. Petri Kirke, hvor tyske håndværkere udstillede fristelser.
Der var en hyggelig stemning i kirken - og vi fik set det hele, før vi vovede os ud i regnvejret igen. På den anden side af vejen var kig til boder, så vi gik derind og fandt et sted, hvor vi fik en lækker varm bolle og en vand til. Derefter var det tid til at begive os mod Heiligen-Geist Hospital, hvor hele gruppen skulle mødes kl. 14.20 for fælles gruppebillet. På det tidspunkt lignede vi nærmest drukne mus . . . Indenfor var der dog tørt og varmt. I de tidligere sygestuer var små udstillinger/udsalg af diverse kunsthåndværk - mange forskellige og alle i høj kvalitet.
Vi gik på café og fik hhv. cacao og Capuchino med et herligt stykke kage . . .

De kan noget med kager, de tyskere ;o)
I det største lokale var der underholdning hver hele time - mens vi var der var der 2 forskellige børnekor - det sidste tysk/russiske smukt udklædt
Vi skulle mødes ved bussen igen kl. 18.30 - så vi måtte vove os ud i vejret igen. Der var kommet lys i pariserhjulet og træerne - og klumper i regnen - men stadig ret vådt


men vi gik forbi de smukt oplyst boder og var inde at få et krus med glühwein, hvor kruset kunne beholdes.
Turen hjemad var en udfordring for vores højst kompetente chauffør, som dog måtte kalde på afløsning kl. 22.30 til det sidste stykke mod Middelfart.
På trods af, at vejret ikke var med os, var det en dejlig og hyggelig tur - og jeg håber, jeg kan komme dertil en anden god gang - og i tørvejr ;o)

1 kommentar:

PJs Lapperier sagde ...

Fina bilder.
Nu har ni blivit riktigt fyllda med julkänsla.