fredag den 28. december 2012

Jul i Café Stevnen

Lillejuleaften - søndag den 23. - var noget af en udfordring. Det sneede og føg - heldigvis fra øst, så det var muligt med lidt omhyggelighed at komme til vagten kl. 14 - ikke mange havde dog vovet sig ud i vejret - så er det godt, at andre frivillige lige kigger ind og giver en hånd med kosten på fortovet. Turen hjemad så umulig ud - men det lykkedes at komme hjem i god behold.
Mandag var det heldigvis tøvejr og regnen fik fjernet de fleste driver. Jeg ankom til Det sociale Værested, Café Stevnen, ca. kl. 12.30. Først blev der dækket bord - der var lånt tallerkner, bestik og glas - på billedet mangler dog den sidste pynt i form af lametta og julekugler.
Kl. 14.30 blev maden hentet i varmekasser fra Super Spar, Store-Heddinge - både and, flæskesteg, rødkål, brune og franske kartofler samt rigeligt brun sovs - til dessert Ris a la Mande med kirsebærsovs.
Nissen sad lige ved klaveret med gavekurven ved siden af sig og slappede af, inden det hele gik løs. Der var indleveret utroligt mange, fint indpakkede gaver fra byens borgere - dejligt!!!
Jette medbragte sav og økse - og fik sat fod på juletræet, som Per fra aktiviteten "Mandhørm" havde fældet til os. Jette medbragte også topstjerne - og træet blev stillet foran kaminen med billedet fra åbningsdagen 1. juni 2012. Lidt før kl. 15 ankom de første gæster - og der blev serveret kaffe/gløgg og æbleskiver.
Nogle af os gik så til Store-Heddinge Kirke - her ses tydeligt, at det var noget videre tåget - men hellere det end snekaos
Marianne Berg stod for julegudstjenesten kl. 16 - det var hyggeligt med børnene, som "ringede" hver gang, hun sagde haleluja. 
Imens havde resten af gæsterne pyntet juletræet. Jeg var heldig i Netto den 21., hvor der var julevarer sat ned til kr. 5 - bl.a. lysholdere og selvslukkende julelys - de blev sat øverst i træet - og Jette havde medbragt en el-lyskæde til nederst på træet.
Ca. kl. 18 gik vi til bords - og nød den dejlige julemad - der var så meget til overs, at de, der ønskede det, kunne få noget med hjem. Jeg skyllede tallerkner af efter maden - og minsanten om ikke en af gæsterne gik i gang med opvask!!
Der var 2 skåle med Ris a la Mande - hver med en mandel. Anette fik den ene mandel og fik lov at vælge: der var en A5 kuvert og en større indpakket julegave - hun valgte det sidste og var glad for chokolade, viskestykker m.m.m. Til gengæld havde gemalen - naturligvis ;o) - fået den anden mandel - og kuverten indeholdt 2 fribilletter til Snurretoppen - Han så i sin tid "Slumdog Millionær" og mener så at have udtjent sin pligt for biografbesøg - så mon jeg kan glæde mig . . . . . . .
Der blev sunget en del af de traditionelle julesange - og så fik alle en gave. Da det ikke lige fremgik, hvilke var til hhv. damer og herrer - blev der byttet.
Derefter var der kaffe og småkager: klejner fra Ellen og Jødekager og finskbrød fra Jette - samt diverse figner og slik.
Jeg tror da nok, at alle hyggede sig!!
Sidst på aftenen var der så almindelig oprydning og opvask - dog blev lidt efterladt til Jette og undertegnede, som havde vagten 1. juledag. Gemalen og jeg var hjemme på matriklen ca. kl. 22.30.
1. juledag fik vi besøg af en del af gæsterne fra juleaften. De kom lige forbi og takkede alle for en hyggelig aften - og der blev allerede talt om, at de glæder sig til juleaften 2013 ;o)

Ingen kommentarer: