lørdag den 6. oktober 2012

ud i det blå med RosQuilterne

 uha - i dag er det allerede 2 uger, siden RosQuilterne startede sæsonen - som altid med en bustur "ud i det blå". Vi skulle køre fra Roskilde, så jeg måtte op "midt om natten" for at kunne hente Maria kl. 7. Indholdet er dels "kulturelt" dels en patchworkbutik - og denne gang måtte vi vente lææænge på at få udløst spændingen, for hverken Hanne eller Jane var til at hugge og stikke i - og først da vi var kommet over Storebæltsbroen, var drejet af mod Assens, blev jeg klar over, hvor vi skulle hen: Hørvævsmusset på Krengerup!! Det var mit første besøg der, men jeg har naturligvis hørt en del om det. Der var tilmeldt 48 deltagere - 2 faldt fra - og 46 gennemførte - og nød godt af turen.
Frivillige væver her hver mandag og onsdag formiddag - og det hele drives af frivillige kræfter. Der var indtil efter 2. verdenskrig 2 hørvæverier i Tommerup, men så kom nylonskjorter, der ikke behøvede den megen strygning, hørstof kræver - og de blev lukket. Heldigvis kom nogle af de store væve her til Krengerup, da de satte køerne ud og museet blev indrettet i staldene.
 
Vi blev delt i 2 hold og fik en meget grundig rundvisning - spændende at høre om hør og hørvævning


 

Der var i øjeblikket en udstilling af undertøj - før og nu

  

I butikken var der mange fristelser - og især spegepølseposen var populær - og så stod vi i kø - og de frivillige havde travlt ;o)

Flere tog billeder af køen

Birgitte Busk udstillede trådmaleriet -
har tidligere udgivet bogen "Er det syet"
 Her Judith Gringer og Helle Virkner.

Vi fik frokost - tærter og salat - der var dog ikke ligesom rigeligt . . . . .
Krengerup har siden 2009 været ejet af Carl Johan Ulrik greve Rantzau
 Efter frokost gik turen videre mod Odense og forbi Odense ZOO - til højre lige før Syddansk Universitets Hospital - som de nu om dage kalder Odense Sygehus!! Hvordan Odense kan benævnes Syddansk - det går over min forstand!!
- og ganske, som gættet, var næste stof Butik Kastanja  
hvor der ventede mange fristelser - endog i den billigere ende, da en enkemand solgte bøger og mønstre fra sin afdøde hustrus store gemmer. Vi var i Roskilde kl. 17.30 - og så var der endnu en god times kørsel hjemad. Atter en dejlig tur ud i det blå med RosQuilterne.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for?
you made blogging look easy. The overall look of your web site is magnificent, let alone the content!


Also visit my homepage gold and silver buyers

Anonym sagde ...

Hi to every body, it's my first go to see of this blog; this weblog includes remarkable and in fact good stuff for visitors.

Look at my page - Akkreditiert

Anonym sagde ...

Hey there, my name's J�rgen and sometimes I write about the same thing on my blog. Actually, if I may, let me ask you something.. Could it just be me or does it seem like some of the responses appear they are coming from brain dead folks? :-P And, if you're posting on extra social sites like web
2.0 site list, I want to keep up with you. Perhaps you could post some links to some of them?Here is my web blog; ppc search engine internet marketing