mandag den 18. oktober 2010

ud i det blå

stod der på RosQuilternes program lørdag den 16. oktober 2010, og skønt der var mange forsøg på at udfritte, så blev dagen en overraskelse for de 38 deltagere.
Vi skulle mødes på P-pladsen ved Roskildehallerne, hvorfra bussen kørte præcist kl. 9.30. Jeg hentede Maria lidt efter kl. 8, idet jeg havde tillagt turen det extra kvarter, man skal regne med gennem Køge . . . . Der var ualmindeligt tomt på vejen, så vi var i Roskilde allerede lidt over 9 og kunne dermed bemægtige os de forreste pladser i bussen . . .
Bussen kørte ad motorvejen mod København, og her afslørede Jane, at vi først skulle ad Strandvejen til Karen Blixen Museet. På vejen kunne vi i det dejlige solskin beundre de dejlige villaer - og såmænd også en flok badende - uha!! Vi skulle deles i 2 hold og have guided rundvisning kl. 11. Bussen parkerede ved Rungsted Havn og alle nærmest løb mod museet, hvor vi dog kom til en låst dør: der var endnu 5-10 minutter, til de åbnede.
Rundvisningen i boligen var fantastisk! Guiden var meget engageret og fortalte levende om såvel huset som Karen Blixen,Hun påpegede, at tallet 7 var væsentlig. Første bog (af ialt 7)var Syv fantastiske fortællinger (1935), hun boede 17 år i Kenya, og hun døde som 77-årig.
Efter denne spændende oplevelse kørte bussen os til Blovstrød Kro, hvor der var bestilt mad til kl. 13: Marineret Kyllingebryst med bagt kartoffel, salat og tomatsalsa - og til dessert pandekager med is og hindbærsyltetøj. Vi ventede og ventede og ventede - endelig kom maden, men da der kun var 2 til at servere tallerknerne til 38, havde de første spist, før de sidste fik mad.
Atter ventede vi og ventede, før samme procedure gentog sig med pandekagerne - min is og syltetøj var udmærket - pandekagerne som pap . . .
Ventetiden gjorde, at vi først kl. 14.30 ankom til Paradiset, hvor de havde ryddet kursuslokalet og dækket kaffebord - det var dog de færreste, der satte sig - for det var absolut paradis - med patchwork, garn og krims-krams - og virkeligt værd at vente på . . . .
Vi måtte stå i kø for at betale fristelserne - og som i supermarkederne, hvor slik er placeret ved kassen -
var der også her mange fristelser på vores vej i køen, hvor Jane stod sidst for at sikre, at alle kom med hjem . . . .
En fantastisk godt arrangeret tur - med noget for øjet, noget for ganen og til sidst noget for kortet LOL

Ingen kommentarer: