mandag den 10. februar 2014

hverdag i Dhaka

Hverdagen blev, at DS kalde på mig hver morgen ca. 05.30, hvor han gik ned med Mishita, skiftede hende og gav hende mælk med ske. Solen stod op ca. 06.30, så vi gik hjemmefra ca. 06.15, Søren med Mishita i sele på maven samt Shenney i snor - jeg havde så A-J i snor. Vi gik en lille time, ruten lidt afhængig af tilstedeværelse af vilde hunde - som dog kunne holdes på afstand med større sten. Som regel gik vi på Gulshan Avenue, forbi parken (hvor der ikke må komme hunde og kæledyr) og ned forbi American Club hjem.
Lørdag var der varslet level 4 alert fra søndag og al udgang frarådes, så DS "hamstrede" ris og andre fødevarer, som var i butikkerne. Vi læste i en avis, at oppositionen betaler gadebørn helt ned til 5-6 år til at deltage. De får tk 50 for at deltage i demonstrationer og blokader, tk 100 for at gå forrest som "human shield", tk 100 for at smide bumper - samt 2-3000 tk for at brænde busser, fyldt med folk på vej hjem fra arbejde, af. De økonomiske koncekvenser er uoverskuelige for befolkningen, Butikker kan ikke få leveret varer under Hartals, og transportudgifterne er 3-doblet. Mange går fallit og/eller bliver arbejdsløse.Ude i landet er det ikke bedre. Vi læste også om en, der fortalte, at blomkålhøsten i år slog alle rekorder, men da han ikke kunne få leveret pga. blokader af veje, tog og skibe - lå de og rådnede . . . .

Gulshan Lake Park lå ca. 10 min. gang fra lejligheden - og det blev til, at gemalen og jeg - de fleste dage gik med Mishita i parken kl. 11 og kl. 16.

Ingen kommentarer: